Kenniscafé Sport Live! 'Sport en de Tweede Kamer-verkiezingen'

Op woensdagavond 1 maart 2017 van 19.00 tot 22.00 uur organiseert Kenniscentrum Sport - samen met Mulier Instituut - in Scheveningen het Kenniscafé Sport Live! met als thema 'Sport en de Tweede Kamer-verkiezingen'. De inschrijving is nu geopend!

Wat?
Politiek ontmoet sport en sportwetenschap, in het kader van de aanstaande Tweede Kamer-verkiezingen van 15 maart 2017. Onder leiding van Martijn de Greve, presentator van o.a. WNL Haagse Lobby en de maandelijkse talkshow Politieke Junkies, gaan deze drie groepen met elkaar in debat. Drie thema's zijn geselecteerd vanuit de unieke visualisatie van verkiezingsprogramma's, gemaakt door Kenniscentrum Sport
Tweede Kamerleden Hanke Bruins Slot (CDA), Michiel van Nispen (SP), aspirant-Kamerlid Antje Diertens (D66), Marit Maij (PvdA) en aspirant-Kamerlid/fractievz Den Haag Martin Wörsdörfer (VVD) hebben hun medewerking al toegezegd, andere partijen kunnen nog aansluiten. Bij elk thema doen een wetenschapper en opinion leader de aftrap.

  • Preventie en Sport & Bewegen: de aandacht voor de gezonde leefstijl is bijna 'Kamerbreed'. Welke kansen zijn er in een nieuwe kabinetsperiode voor nieuwe initiatieven, o.a. de gecombineerde leefstijlinterventie? Introductie: Prof. dr. Willem van Mechelen, VUmc/EMGO vanuit de wetenschap; opinion leader Thomas Verheij, directeur preventiecentrum Formupgrade en bestuurslid Fit!vak/NL Actief.
  • De toegankelijkheid van de sport: moeten er meer financiële of fysieke hekken om natuurgebieden om te veel recreatie tegen te gaan? Of moeten we juist maximaal ruimte geven aan iedereen die wil sporten en bewegen in de natuur? En welke factoren beïnvloeden nog meer de toegang tot sport? Denk bijvoorbeeld aan krimpregio's, toegankelijkheid voor gehandicapte sporters, financierbaarheid...  Introductie: Remco Hoekman, Mulier Instituut vanuit de wetenschap; opinion leader Maurice Leeser, directeur Watersportverbond.
  • De impact van topsport: welke rol is er voor de rijksoverheid weggelegd om topsport te stimuleren? Wat is de impact van gouden medailles op sportparticipatie? Moet Nederland opnieuw een bid uitbrengen op de Olympische Spelen, eventueel samen met andere landen? Introductie: Bake Dijk, Hanzehogeschool Groningen/Universiteit Utrecht, vanuit de wetenschap; opinion leaders Duncan Stutterheim, lid Nederlandse Sportraad en Kayan Bool vanuit Topsportbeleid NOC*NSF.

Dit alles in een informele setting, waarbij de zaal (met veel stakeholders uit de sport) actief wordt betrokken. Het debat wordt o.a. aan de hand van stellingen en pitches gevoerd. Natuurlijk is er ook ruimte voor andere politiek interessante sportonderwerpen, met name in het laatste onderdeel 'Maak je punt'.

Verdere invulling van het interactieve programma, sprekers, locatie en achtergrondartikelen vind je op de eventwebsite Kenniscafé Sport Live! 'Sport en de Tweede Kamer-verkiezingen".

Aanmelden voor het Kenniscafé kan via de eventsite. Deelname aan het Kenniscafé Sport Live! kost €25 euro (vrijgesteld van BTW). Studenten van de Haagse Hogeschool betalen een gereduceerd tarief van €10 euro. Entree voor sprekers is gratis.

Aanmelden kan t/m 24 februari. Na aanmelding ontvang je enkele dagen voor Kenniscafé Sport Live! een bevestiging. De betaling voor dit Kenniscafé verloopt via een nagestuurde factuur. Let op: er is een maximum aantal deelnemers, dus wacht niet te lang met je aanmelding!

Het programma wordt aangeboden door Kenniscentrum Sport en Mulier Instituut. Het Watersportverbond en de Vonken University leveren ook een bijdrage aan de totstandkoming en registratie van dit Kenniscafé.

Wij hopen je bij de sfeervolle Jachtclub Scheveningen in Den Haag te mogen begroeten!