Minisymposium 'Revalidatie, Sport en Bewegen: de Toekomst'

Op maandag 16 oktober 2017 organiseren het Kenniscentrum Sport en Stichting Special Heroes Nederland in samenwerking met de onderzoeksgroep ReSpAct van het Universitair Medisch Centrum Groningen het minisymposium: “Revalidatie, Sport en Bewegen: de Toekomst”. Aansluitend is de promotie van Femke Hoekstra, die haar proefschrift verdedigt over de implementatiestudie van actieve leefstijlbevordering in de revalidatiezorg.

Tijdens het symposium zal onder andere aandacht zijn voor technologische ontwikkelingen op het gebied van het stimuleren van sport en bewegen bij mensen met een beperking of chronische aandoening. Daarnaast zal de toekomst van Revalidatie, Sport en Bewegen vanuit een internationaal perspectief belicht worden. Tot slot zal de onderzoeksgroep ReSpAct de belangrijkste bevindingen van de middellange termijn resultaten presenteren.

Voor wie

Het symposium is bedoeld voor professionals in de revalidatie, waaronder revalidatieartsen, bewegingsagogen, fysiotherapeuten en bewegingswetenschappers, beleidsmedewerkers van verschillende overheden en zorginstellingen, zorgverzekeraars, sportstimuleringsmedewerkers en collega-onderzoekers.

Wanneer

Maandag 16 oktober a.s. van 10.00 – 13.30 uur. Aansluitend verdediging proefschrift Femke Hoekstra.

Locatie

Universitair Medisch Centrum Groningen, Boeringzaal, ingang Antonius Deusinglaan 1, Groningen

Kosten 

Deelname aan het minisymposium (inclusief lunch) kost 30 euro. Licentiehouders van Revalidatie, Sport en Bewegen kunnen gratis deelnemen. Na aanmelding zal aan de deelnemers een bevestiging met factuur gezonden worden.

Accreditatie

Voor revalidatieartsen is accreditatie aangevraagd.

Programma en aanmelding

Via deze link vindt u het programma en kunt u zich aanmelden.

Meer informatie

Voor meer informatie kunt u contact opnemen met Hans Leutscher via hans.leutscher@kcsport.nl of telefonisch via 06 8333 1806

Bron: www.kenniscentrumsport.nl