Wat beweegt jongvolwassenen, oftewel Millennials?

Project VIAVIA

Flexibiliteit en individualisering: hoe dit te tackelen in de sport?

Kenniscentrum Sport en onderzoeksbureau Motivaction International B.V. gaan donder 17 mei a.s. samen met diverse deelnemers een deepdive maken om de Millennial – en de trends flexibiliteit en individualisering – beter te leren kennen en begrijpen. Maak hier als beleidsambtenaar of professional uit de (on)georganiseerde sport  deel van uit en ontdek de potentie en de wensen en behoeften over sport en bewegen  van deze belangrijke doelgroep. 

De sportwereld is in de afgelopen 10 jaar drastisch veranderd. Waar sportverenigingen jarenlang voor velen dé manier waren om te sporten, vraagt de sporter meer om flexibiliteit, weinig verplichtingen, vernieuwing en het boeken van persoonlijke resultaten. Commerciële sportorganisaties, maar ook gemeenten en verenigingen staan voor de uitdaging om hierin mee te veren en een flexibeler aanbod te creëren om zo meer toenadering te vinden naar de veranderende behoeften van de sporter. Vooral het gat naar Millennials (geboren tussen 1980-2000) lijkt soms moeilijk te overbruggen. Naast hun behoefte aan een flexibel aanbod en de toenemende individualisering onder deze doelgroep (what’s in it for me?), hebben zij ook nog eens een druk bestaan (carrière, jong gezin en erg uithuizig). 

We zien dat de branche vaak met vragen zit over deze doelgroep en de behoefte aan flexibiliteit en de kanteling naar individualisering: hoe kunnen we inspelen op die behoefte en hoe blijven we als sportorganisatie van toegevoegde waarde? Voldoet ons aanbod wel, is het toekomstbestendig? Kenniscentrum Sport en Motivaction hebben daarom de handen ineen geslagen om hier meer grip op te krijgen en in gesprek te gaan met de Millennial. 

Meer informatie en inschrijven

Voor het programma en inschrijven, ga naar Kenniscentrumsport – Evenementen.

Contact

Kirsten de Klein: kirsten.deklein@kcsport.nl of 06 1396 9037