Kenniscentrum Sport kennispartner van NL Actief

Kenniscentrum Sport is kennispartner van NL Actief geworden. Kenniscentrum Sport zet zich in voor de toepassing van praktische en wetenschappelijke kennis op het gebied van sport en bewegen.

“Met deze kennis kunnen we de economische en maatschappelijke impact van sport vergroten”, verduidelijk Remco Boer, directeur van Kenniscentrum Sport. “De noodzaak daarvan is groot. Enerzijds zijn de maatschappelijke en gezondheidsuitdagingen groter dan ooit. Denk maar aan overgewicht, sociale participatie, arbeidsverzuim. Anderzijds staan de budgetten onder druk. Gemeenten, partijen in de zorg, sportbonden, professionals en vrijwilligers staan voor de uitdaging om meer rendement uit sport en bewegen te halen.”

Ronald Wouters, directeur van NL Actief, juicht de samenwerking met Kenniscentrum Sport toe. “Wij vinden relevante kennis voor fitnessprofessionals en consumenten heel belangrijk. Maar we zijn een te kleine organisatie om zélf kennis op basis van wetenschap te genereren. Daarom zijn we blij met Kenniscentrum Sport als kennispartner.”

Volgens Remco Boer is NL Actief een interessante partner. “NL Actief heeft een communicatiekanaal naar fitnessprofessionals en naar fitnessconsumenten. Dat zijn voor ons grote en belangrijke doelgroepen om kennis mee te delen. We kunnen NL Actief gericht faciliteren met deze kennis, die we zelf via onze website Alles over Sport ontsluiten.”

NL Actief gaat de kennis van Kenniscentrum Sport aanbieden via twee kanalen: voor de fitnessprofessional via de website www.ifitness.nu, voor de consument via de website www.nlactief.nl.

Bron: NL Actief / Kenniscentrum Sport