Prijswinnaars van Nationale Sportinnovator Prijs 2017 bekend

Zes innovaties hebben de Nationale Sportinnovator Prijs 2017 ontvangen. Dat zijn: Anders sturen met de baanfiets (TU Delft Fietslab); Metagrip, krachtmeter voor klimsport (VU Amsterdam); Row4, efficiënter roeiers coachen met real time data (RowCoaching); Sailing coach, app voor optimale vaarroute (Watersportverbond/FlowMotion); Arion, slimme inlegzool voor analyse hardlooptechniek (Arion) en het aangepaste rolstoelwiel waarmee tennissers sneller kunnen bewegen (KNLTB). 

Zij ontvangen van Sportinnovator een geldbedrag van 50.000 euro elk om hun innovatie door te ontwikkelen tot een concreet product dat de Nederlandse Olympische en Paralympische sporters een streepje voor geeft in Tokyo 2020.

Lees het volledige bericht met video van de prijswinnaars in het artikel op Allesoversport: Innovatieve ideeën in de sport beloond.

Tekst bij afbeelding:

Binnen het klimmen zijn er bijna geen meetinstrumenten om je training te kunnen analyseren. De handtechniek kan nu bij VU Amsterdam met de Metagrip worden gemeten op de verschillende type grips die je op een klimmuur kan tegenkomen. Daarmee krijgt de klimsporter een beeld van de zwakke en sterke punten.

Bron https://www.sportinnovator.nl