Aan de slag met de Gezonde Kinderopvang? Schrijf je in voor de train-de-trainer

Elk kind verdient een gezonde start! Met de Gezonde Kinderopvang werken kinderopvangorganisaties structureel aan een gezonde leefstijl van kinderen en de deskundigheid van medewerkers.

Schrijf je nu in

Schrijf je nu gratis in voor de train-de-trainercursus! De inschrijving is vanaf 17 december 2018 opengesteld voor pedagogisch stafmedewerkers die opgeleid willen worden om als coach Gezonde Kinderopvang binnen de eigen organisatie aan de slag te gaan. Zij kunnen hiermee onder andere de scholing ‘Een Gezonde Start’ verzorgen aan eigen collega’s. Lees meer over deze train-de-trainercursus.

Bewegen binnen de Gezonde Kinderopvang

Logo Gezonde KinderopvangDe Gezonde Kinderopvang is een initiatief van het Ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport en het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Kenniscentrum Sport werkt hierin samen met andere landelijke kennis- en onderzoeksinstituten, ondersteund door branche- en koepelorganisaties. De coördinatie van het meerjarenplan 2017-2020 ligt bij het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu, Centrum Gezond Leven en het Voedingscentrum.

Op Gezondekinderopvang.nl vind je alles over de integrale aanpak en de scholing tot coach voor de kinderdagopvang, peuterspeelzaal en BSO. Wil je je verdiepen in het thema bewegen? Lees dan verder op de website van www.gezondekinderopvang.nl.

Bron: Kenniscentrum Sport