Pool met adviseurs voor de begeleiding van sport - en beweeginterventies van start

Kenniscentrum Sport valideert sport- en beweegaanbod en onderhoudt de sport- en beweegdatabase waarin ruim 200 erkende interventies staan opgenomen. Vanaf 2019 werken we met een externe adviseurspool voor de begeleiding van sport- en beweeginterventies die werken aan een erkenning voor het niveau van Goed Onderbouwd of hoger.

Startbijeenkomst

Pool met adviseurs voor de begeleiding van sport - en beweeginterventies van startOp 22 januari organiseerde Kenniscentrum Sport in het kader van de start van deze pool een bijeenkomst met een groep gemotiveerde adviseurs uit verschillende werkvelden. Deze adviseurs zullen interventie- eigenaren begeleiden tot het moment dat ze opgaan voor de erkenning Goed onderbouwd of hoger. De erkenningscommissie Sport- en beweeginterventies spreekt vervolgens een onafhankelijk oordeel uit.

Werken aan kwaliteitsverbetering van je aanpak

Een erkende interventie levert interventie-eigenaren voordelen op. Erkende interventies zijn prominent zichtbaar in de overzichten met aanbevolen interventies. Door de zichtbaarheid in de database en communicatie is de verspreiding breder en is het soms mogelijk om voor bepaalde subsidies in aanmerking te komen. Ook vragen steeds vaker aanvragers en gebruikers van interventies, zoals gemeenten, om de inzet van erkende interventies. Door het werken aan kwaliteit krijgen interventie-eigenaren meer zicht op de kwaliteit en de werkzaamheid van hun interventie.

Heb je een mooie aanpak die je wil laten erkennen? Volg dan deze zes stappen naar erkenning.

Wil je meer informatie over de adviseurspool? Neem contact op met Marjo Duijf (marjo.duijf@kcsport.nl) of Rebecca Beck (rebecca.beck@kcsport.nl).

Bron: Kenniscentrum Sport