EU Sport Verkiezingsdebat

Persuitnodiging

Kenniscentrum Sport, NOC*NSF en Drenthe Beweegt houden op vrijdag 12 april het eerste Europese Sportdebat, in het kader van de Europese verkiezingen in mei. Het debat vindt plaats in Drenthe omdat Drenthe dit jaar European Community of Sport is. Locatie is het Drents Museum in Assen. 

De uitvoeringsorganisatie Drenthe Beweegt is een samenwerking tussen de provincie Drenthe en alle Drentse gemeenten op het gebied van sport. Pers is van harte welkom bij het debat (tussen 14.00 en 17.00 uur) aanwezig te zijn.

Kandidaten voor de Europese verkiezingen gaan met elkaar in gesprek onder leiding van debatleider Martijn de Greve (WNL Haagse Lobby). Paul Tang (PvdA), Karsten Klein (CDA), Raquel Garcia Hermida (D66), Arjen Droog (ChristenUnie) en een vertegenwoordiger van de VVD zijn de kandidaten die zullen ingaan op stellingen, na een pitch van onder andere Gerard Dielessen (NOC*NSF), Bert van Oostveen (Kenniscentrum Sport) en Remco Hoekman (Mulier Instituut). Henk Jumelet (gedeputeerde Sport) opent de dag.

Voorafgaand aan en rondom het debat is een gevarieerd cultureel en sportief programma met een bezoek aan de tentoonstelling over motorcoureur Egbert Streuer (in aanwezigheid van Egbert Streuer zelf), livemuziek van Tangerine, een bezoek aan het TT-circuit en een pop-up museum van Drenthe Community of Sport. Ook hiervoor is pers van harte uitgenodigd.

 

Datum: Vrijdag 12 april 2019  
Tijd: 11.00 – 18.00 uur (debat tussen 14.00 en 17.00 uur)
Locatie: Drents Museum, Brink 1, 9401 HS Assen (oude Statenzaal)

 

Programma
11.00 uur Ontvangst door gedeputeerde Henk Jumelet

11.15 uur Bezoek aan pop-up museum van Drenthe European Community of Sport en tentoonstelling over Egbert Streuer

12.00 uur Bezoek aan het TT-circuit: lunch en training WK Superbike

14.00 uur Europees verkiezingsdebat over sportthema’s, in de oude Statenzaal in het Drents Museum, met kandidaten voor het Europees Parlement.

17.00 uur Netwerkborrel

 

Meer informatie:
www.kenniscentrumsport.nl/evenement/1e-europees-sportdebat/

 

Contact:
Voor meer informatie kun je contact opnemen met Kenniscentrum Sport: Jacqueline Kronenburg (coördinator public affairs, 06 2164 9588) of Yasmine Feriani (coördinator pers & media, 06 4621 2510). 

Bron: Kenniscentrum Sport