12
april

1e Europees Sportdebat

Laden Evenementen

Op vrijdag 12 april organiseren Kenniscentrum Sport en NOC*NSF samen met Drenthe Beweegt het 1e Europese Sportdebat in Assen. Kom kijken welke kandidaat jouw stem verdient tijdens een uitgebreid programma vol sport, (sport)historie, live muziek, kennis en natuurlijk: debat, met o.a. Paul Tang (PvdA), Karsten Klein (CDA), Raquel Garcia Hermida (D66) en Arjen Droog (ChrisenUnie) als kandidaten en o.a. Gerard Dielessen (NOC*NSF), Bert van Oostveen (Kenniscentrum Sport), Henk Jumelet (gedeputeerde sport Drenthe) en Remco Hoekman (Mulier Instituut) als pitchers van stellingen.

Samen met Drenthe Beweegt verwelkomen NOC*NSF en Kenniscentrum Sport graag vertegenwoordigers uit overheid en sport in de provincie Drenthe: European Community of Sport 2019. We bieden je in Assen rondom het debat een afwisselend programma aan waarbij je de gelegenheid krijgt je te verdiepen in Europa, kandidaten voor het Europarlement, sport en Drenthe.

Samen met de Commissaris van de Koning, Jetta Klijnsma, ontvangen we je op 12 april om 11.00u in het Drents Museum waar op dit moment een tentoonstelling is gewijd aan de legendarische zijspancoureur en TT-winnaar, Egbert Streuer. Een bus brengt je daarna naar het TT-circuit waar je de eerste training voor de zwaarste klasse van het WK Superbike kunt volgen vanuit de Tower. Laat je ondertussen verrassen door een gezonde lunch volgens ‘Kindermenu 2.0’.

Terug in het Drents Museum presenteert Drenthe European Community of Sport 2019 zich, waarna het tijd is voor de kandidaten om tijdens het debat verbaal de strijd met elkaar aan te gaan. Dit in de bijzondere ambiance van de oude Statenzaal, de nu onderdeel is van het Drents Museum. Presentator Martijn de Greve ( WNL Haagse Lobby) zal het debat in goede banen leiden, met muzikale begeleiding van huisband Café du Sport. Rond 17.00 uur sluiten we de dag af met een netwerkborrel.

Wil je het Europees Sportdebat 2019 bijwonen?

Meld je dan vóór 5 april aan!

Het aantal beschikbare plaatsen voor dit exclusieve evenement is beperkt, dus wees er snel bij. Let op: bij grote belangstelling geven we voorrang aan de gasten die intekenen voor de hele dag boven gasten die alleen voor het debat willen komen.

Sprekers

Karsten Klein
Paul Tang
Raquel Garcia Hermida- van der Walle
Gerard Dielessen
Arjen Droog
Remco Hoekman
Martijn de Greve
presentator
  • Welkom met koffie en thee.
  • Openingswoorden van Commissaris van de Koning Jetta Klijnsma en vertegenwoordiger gemeentebestuur Assen (o.v.).
  • Mogelijkheid om expositie over Egbert Streuer te bezoeken.
  • Vervoer per (spelers)bussen naar en van TT circuit, waar we 1e training van zwaarste klasse superbikes beleven (WK Superbike).
  • Lunch.
  • Inloop met koffie/thee.
  • Onder leiding van presentator Martijn de Greve gaan kandidaten voor het Europees Parlement met elkaar in debat over ‘sport en Europa’, aan de hand van pitches vanuit de sport en overheid.
  • En na de pauze krijgt natuurlijk de zaal ook volop gelegenheid zich in het debat te mengen.
Gelegenheid om na te praten in de oude Statenzaal met hapje en drankje.
Karsten Klein

Karsten Klein (CDA) is nr 3 op de kandidatenlijst voor het Europees Parlement.
Tussen 2010 en 2018 was hij wethouder in de gemeente Den Haag. Daarvoor was en is hij momenteel CDA-fractievoorzitter in de Haagse gemeenteraad.


Paul Tang

Paul Tang (PvdA) is delegatieleider in het Europees Parlement en nr 3 op de kandidatenlijst.
Van 2007 tot 2010 was Tang lid van de Tweede Kamer. Sinds 2014 voert hij de PvdA aan in het EP


Raquel Garcia Hermida- van der Walle

Raquel Garcia Hermida- van der Walle (D66) is nr. 8 op de kandidatenlijst voor het Europees Parlement, hoofd public affairs bij Stichting AAP en daarvoor in internationale (communicatie)functies in Washington DC en Madrid.


Gerard Dielessen

Gerard Dielessen werkte voor regionale kranten en de rtv-redactie van de NOS voordat hij in 1997 hoofdredacteur werd van NOVA en chef actueel bij de NPS. In 2002 werd hij hoofdredacteur van Studio Sport en hoofd sportprogramma’s Televisie.Van 2003 tot en met april 2010 was hij algemeen directeur van de NOS. Vanaf 2010 is Gerard Dielessen algemeen directeur van NOC*NSF.

Sinds 2018 maakt hij deel uit van de Communications Commission van het IOC. Bij RTV Drenthe is hij voorzitter van de Raad van Toezicht.

Gerard houdt zijn hele leven al van sport en is regelmatig te vinden op de fiets, de skipiste en de tennisbaan.

Arjen Droog

Arjen Droog (ChristenUnie) is de nummer 4 op de kandidatenlijst voor het Europees Parlement. Vanuit zijn functie als plaatsvervangend directeur van Regio Foodvalley heeft hij ervaring met Europese samenwerking. Daarnaast is hij secretaris-directeur van Regio de Vallei en hiervoor was hij directeur Beleid & Regie bij de gemeente Ede.

Remco Hoekman

Dr. Remco Hoekman is vrijetijdwetenschapper en commercieel econoom, senior onderzoeker bij Mulier Instituut. Daar is hij verantwoordelijk voor de internationale profilering van het instituut en voor de onderzoekslijnen ‘financiële aspecten van sport’ en ‘sportaccommodaties en sportieve openbare ruimte’.

Martijn de Greve
presentator

Martijn de Greve is onafhankelijk presentator en debatleider en opereert daar waar het politieke en maatschappelijk debat gevoerd wordt en waar beide samen komen. Met een kenmerkende energieke en prikkelende stijl is Martijn in staat als interviewer of gespreksleider de scherpe randen op te zoeken én de kern van het debat op tafel te krijgen.

Subsidie Erasmus+ Sport: ga de Europese uitdaging aan

Artikel en filmpje over mogelijkheden Erasmus+ Sport in 2019,
Kenniscentrum Sport, maart 2019.

Drenthe European Community of Sport 2019

Nieuwsbericht over de titel ‘European Community of Sport 2019’: een bekroning van alle activiteiten op sport- en beweeggebied, die in Drenthe worden georganiseerd.

1e Europees Sportdebat

Datum: vrijdag 12 april
Tijd: 11:00 - 17:00 uur
Locatie: Drents Museum - Assen

Gratis

Incl. koffie/thee/lunch/borrel; inclusief bezoek aan Egbert Streuer-tentoonstelling in het Drents Museum, busvervoer naar en toegang tot een wedstrijd van WK Superbike op TT-circuit en deelname aan het debat.

Dit programma wordt aangeboden door Drenthe Beweegt, NOC*NSF en Kenniscentrum Sport. Aan deelname zijn dit keer geen kosten verbonden. Wel behouden we ons het recht voor bij niet tijdige (uiterlijk 48 uur voor aanvang) afmelding, een ‘no-show fee’ van €50 in rekening te brengen. Bij grote belangstelling geven we voorrang aan de gasten die intekenen voor de hele dag boven gasten die alleen voor het debat willen komen. Aanmelding is pas definitief als je van ons een bevestiging met de praktische details ontvangt.

Aanmelden evenement
Deel dit evenement

Locatie

Drents Museum

Brink 1, 9401 HS Assen

Plan uw route