13
mei

Beweeg het door!

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Heb jij Beweeg het door gemist?

Schrijf je dan nu in voor onze nieuwsbrief en krijg toegang tot alle content van het event. Zo kun je alle presentaties downloaden, foto’s bekijken, podcasts beluisteren en nog veel meer.

Klik hier om je in te schrijven

Wat kan ik verwachten op deze dag?

Heel veel! Zo zullen er verschillende workshops en sessies georganiseerd worden waarin onderwerpen als in gesprek gaan over bewegen, motorische ontwikkeling, zorg en sport en nog veel meer behandeld worden. Deze sessies zullen niet alleen maar statisch zijn, want anders zal het evenement zijn naam te kort doen.

  • Ben je op zoek naar tips en activiteiten rondom beweegstimulering?
  • Wil je weten hoe je met anderen in gesprek gaat over bewegen?
  • Hoor je graag meer over de beweegrichtlijnen?
  • Of wil je jouw kennis delen met andere professionals uit zorg, sport en welzijn?
  • En nog veel meer…

Houd de komende tijd deze pagina, nieuwsbrief en social media in de gaten voor het laatste nieuws over het event. Ken je nog anderen voor wie deze dag interessant is? Laat het hen weten!

Ontmoet en deel jouw kennis met:

Praktijkondersteuners | Buurtsportcoaches | Jeugdartsen en -verpleegkundigen | Fitnessprofessionals | Managers en Pedagogische medewerkers van de kinderopvang | Onderwijs docenten

Heb je vragen over het event? Neem dan contact op met evenementen@kcsport.nl

Sprekers

Reint Jan Renes
Hetty de Laat
Matijs van den Eijnden
Sebastiaan Platvoet
Yrsa Wagemaker
Michael Tieland
Esmée Doets
Vivian Bos (RIVM)
Josien ter Beek
Tim Takken
Cynthia Hallensleben
Herman IJzerman
Sanne Veldman
Teatske Altenburg
Joke Davio
Nathalie Hugenholtz
Zeina Bassa
Monique Simons
Karlijn Leenaars
Romano Haynes
Arne Hendriks
Joris Swaak
Anneke Hiemstra
Robert Gelinck
Esther Spruijt

Inschrijving gesloten

De inschrijving voor "Beweeg het door!" is gesloten.

Ga je met het openbaar vervoer, dan staan er vanaf 9 uur pendelbussen klaar op station Amsterdam Sloterdijk om je naar de Amsterdome te brengen. Deze pendelbussen brengen je aan het eind van de dag weer terug naar station Amsterdam Sloterdijk. Parkeren kan gratis op locatie. We adviseren om zoveel mogelijk samen met collega’s of met het openbaar vervoer te komen.
Als we goed uitleggen waarom bewegen belangrijk is en de consequenties van te weinig bewegen benoemen, gaat iedereen bewegen toch? Zo werkt het niet! Gedrag is toch echt een stuk intuïtiever waarbij onbewuste processen en emoties een grote rol spelen. Reint Jan Renes laat je met sprekende voorbeelden zien hoe je gedragsveranderende communicatie kan toepassen.
In dit onderdeel van het programma volg je één workshop (keuze uit zeven onderwerpen). De workshop wordt gegeven door Kenniscentrum Sport en een expert van een andere organisatie. Een mindmapper maakt de inzichten en discussies visueel, zodat je de workshops die je niet hebt gevolgd nog wel terugziet. Meer informatie over de workshops vind je in de overzichten workshops ochtend en workshops middag
We zorgen voor een uitgebreide lunch. Daarbij zal er genoeg aanbod zijn voor vegetariërs en wordt er rekening gehouden met lactose intolerantie en gluten- en notenallergie. Heb je een speciaal dieet, laat dit dan tijdens de aanmelding weten.
In de ochtend heb je één workshop gevolgd (keus uit zeven). In deze breakout kies je een andere workshop uit die zeven en volg je dit thema in een verkorte versie. Je krijgt de belangrijkste inzichten vanuit wetenschap en praktijk te horen en gaat daarna aan de slag met de mindmap die in de ochtend is gemaakt.
In dit onderdeel staat er weer een leerzame workshop voor je klaar. Meer informatie over de workshops vind je in de overzichten workshops ochtend en workshops middag
De dag wordt samengevat door dichter en theatermaker Romano Hayes. Met een spoken word geeft hij een creatieve reflectie op de gehele dag.
We sluiten muzikaal af waarna er nog genoeg gelegenheid is om met elkaar na te praten en contacten uit te wisselen.
In je gesprekken kunnen verschillende leefstijl onderwerpen aan bod komen, waaronder sport en bewegen. Maar hoe doe je dat in combinatie met andere leefstijladviezen die je geeft? En op welke manier kun je andere motiveren? In deze workshop laat Hetty de Laat (communicatietrainer zorg en welzijn) zien welke sleutels er zijn om het onderwerp sporten of bewegen op de agenda te krijgen en hoe je anderen hierin kunt begeleiden en ondersteunen.
Je herkent het vast wel: iemand is lekker bezig met sporten en bewegen, maar dan lukt het hem of haar toch niet om het vol te houden. Wat je ook probeert, hoezeer je het positieve effect benadrukt of welke argumenten je uit de kast trekt… het lukt je niet om de ander weer te motiveren. In deze workshop leert Matijs van den Eijnden (docent Hogeschool van Rotterdam en fysiotherapeut) je hoe je iemand op een effectieve manier kunt ondersteunen om het sporten en bewegen weer op te pakken en vol te blijven houden.
Van jongs af aan voldoende bewegen is essentieel voor een gezonde ontwikkeling van baby, dreumes en peuter tot volwassene. Maar waarom? Wat is het effect van bewegen op hun motorische en cognitieve ontwikkeling? Sanne Veldman en Dr. Teatske Altenburg (bewegingswetenschappers Amsterdam UMC, locatie VUmc) licht de meest recente wetenschappelijke inzichten toe. Vervolgens maak je met Yrsa Wagemaker (Huis voor Beweging) de vertaalslag naar je eigen praktijk: welke kansen en uitdagingen zijn er bij het stimuleren van bewegen in de praktijk? Na deze interactieve workshop ben je geïnspireerd om nog meer in te zetten op bewegen en heb je praktische handvatten gekregen om ermee aan de slag te gaan.
De motorische ontwikkeling van kinderen gaat achteruit! Hoe kunnen we dat omkeren en wat is de rol van bewegen hierbij? Sebastiaan Platvoet (hoofddocent en onderzoeker Sport & Talent bij Hogeschool Arnhem Nijmegen) licht de meest recente wetenschappelijke inzichten toe. Vervolgens maak je met Joke Davio (bewegingswetenschapper) de vertaalslag naar je eigen praktijk: welke kansen en uitdagingen zie jij om kinderen motorisch vaardiger te maken en wie heb je daarbij nodig? Na deze interactieve workshop ben je geïnspireerd om nog meer in te zetten op bewegen en heb je praktische handvatten gekregen om ermee aan de slag te gaan.
De motorische vaardigheid van 60 plussers gaat achteruit. Spierkracht neem bij veel mensen onnodig snel af door ziekte of weinig activiteit, waardoor de mobiliteit en zelfredzaamheid achteruitgaat. Wat kunnen we doen om dat proces te vertragen en mensen sterker te maken? Michael Tieland (onderzoeker spierfysiologie bij de Hogeschool van Amsterdam) vertelt over oorzaken en manieren om met training en goede voeding spiersterkte te behouden. Esmée Doets (projectleider bij Wageningen University en Research) vertelt over de Promuscle aanpak in de praktijk. Na deze workshop begrijp je het grote belang van behoud van spierkracht bij ouderen en weet je dat én hoe daar relatief eenvoudig aan gewerkt kan worden.
Voor veel patiënten is regelmatig sporten en bewegen belangrijk. Helaas weten zorgverleners en sportaanbieders elkaar vaak niet te vinden, waardoor patiënten letterlijk stil komen te zitten. Op basis van haar onderzoek licht Karlijn Leenaars (onderzoeker RIVM) toe hoe buurtsportcoaches een verbindende schakel tussen zorgverleners en sportaanbieders kunnen zijn. Na deze sessie weet je wat zorg- en sportprofessionals belangrijk vinden in begeleiding van patiënten en hoe buurtsportcoaches hierin een belangrijke rol kunnen vervullen. Accreditatie voor deze workshop wordt aangevraagd voor praktijkondersteuners. FITNED geregistreerden krijgen accreditatie voor de gehele dag.
Voor veel patiënten is gezonde leefstijl (o.a. regelmatig sport en bewegen) essentieel. Hiervoor kan sinds dit jaar de “gecombineerde leefstijl interventie“ (GLI) aangeboden worden. Wat is belangrijk bij een GLI? Hoe helpt een GLI bij het verbeteren van de samenwerking tussen zorgverleners en sportaanbieders? Na deze sessie ken je de werkzame elementen uit de GLI en weet je hoe deze in de praktijk uitgevoerd worden, weet je wat zorg/sportprofessionals moeilijk en/of belangrijk vinden in begeleiding van deelnemers en communiceer/ken je professional uit de andere sector (zorg/sport) beter.
In de ochtend heb je één workshop gevolgd (keus uit zeven). In deze breakout kies je een andere workshop uit die zeven en volg je dit thema in een verkorte versie. Je krijgt de belangrijkste inzichten vanuit wetenschap en praktijk te horen en gaat daarna aan de slag met de mindmap die in de ochtend is gemaakt
Alles wat je altijd al wilde weten over de beweegrichtlijnen. Waarom is er geen richtlijn voor kinderen jonger dan 5 jaar? Wat is er veranderd? Gelden de richtlijnen ook voor mensen met een beperking? En hoe zit dat voor mensen met overgewicht? Hoe wordt gemeten hoeveel mensen aan de Beweegrichtlijnen voldoen? In deze workshop krijg je meer achtergrondinformatie over het ontstaan van de Beweegrichtlijnen en wordt ingegaan op vragen die leven rondom het toepassen van de beweegrichtlijnen. Je kunt ook vragen die je over de Beweegrichtlijnen hebt zelf stellen tijdens de workshop.
Anderen stimuleren om meer te bewegen kan erg lastig zijn. Op zoek naar een hulpmiddel? Gebruik hiervoor de beweegcirkel speciaal ontwikkeld om jou als professional te ondersteunen. In deze sessie laten Talje Dijkhuis (Kenniscentrum Sport) en Joris Swaak (Panton; ontwerpers voor de zorg) zien hoe deze met de doelgroep tot stand is gekomen en hoe je anderen in 5 stappen op een laagdrempelige manier beweging in hun dag kunt laten brengen.
Krachttraining is ook voor jongeren populair. Er heerst al jaren het beeld dat dit niet goed is voor jongeren, omdat het lichaam nog in de groei is. Maar klopt dit wel? En wat kan je jongeren adviseren als het gaat om krachttraining? Herman Ijzerman (Topsport Topics - Kenniscentrum Sport) licht de wetenschappelijke inzichten toe. Daarnaast hoor je meer over de praktische begeleiding van krachttraining en jongeren.
Inmiddels zijn er wereldwijd meer dan 326.000 apps die beweren je gezondheid op een of andere manier te bevorderen. En dat aantal groeit nog dagelijks. Maar hoe weet je of een app veilig en betrouwbaar is? Cynthia Hallensleben (onderzoeker bij het Nationaal eHealth Living Lab/ LUMC en praktijkverpleegkundige) neemt je mee in deze digitale wereld en geeft je tips hoe je als professional apps kunt adviseren en waar je op kunt letten. Na deze workshop weet je waar je reeds beoordeelde apps kunt vinden, maar ook waar je zelf naar kunt kijken voordat je een app download, gaat gebruiken of aanbeveelt. Én je hoort meer over het adviseren van apps aan anderen.
Als het gaat om bewegen wil je vaak iedereen bereiken, maar dat lukt niet altijd. Inwoners met de grootste gezondheidsachterstanden blijken vaak het moeilijkst te bereiken. Denk aan mensen in de bijstand of kinderen die opgroeien in armoede. In deze workshop verdiepen we ons in de wereld van deze mensen: wat is hun beleving over bewegen en gezondheid en hoe sluit je daar als professional goed op aan? Waarin dient je aanpak te verschillen als je deze vergelijkt met je aanpak richting andere doelgroepen? Pharos (expertisecentrum gezondheidsverschillen) zorgt voor een workshop vol met eyeopeners en praktische tips over het bereiken van inwoners met een lage sociaaleconomische status (SES), waaronder laaggeletterden.
In Amerika bestaat de traditie om jaarlijks een ‘schoolrapport’ te maken van het beweeg, sport, zit en slaapgedrag van jeugd. Zo’n Physical Activity Report Card brengt voor 49 landen ook de factoren in kaart die minder zitten en meer bewegen belemmeren of juist bevorderen. Dit rapport is nu voor de 2e keer beschikbaar voor de Nederlandse jeugd. Nederland is het eerste land ter wereld waar ook een variant (Physical Activity Report Card+) is ontwikkeld voor kinderen met een beperking of chronische aandoening. Tim Takken vertelt hoe de Nederlandse jeugd er voor staat en geeft tips voor de praktijk. Na de workshop weet je hoe Nederland ervoor staat op het gebied van bewegen voor kinderen met en zonder beperking.
Vroeger was het vrij gewoon dat kinderen zich bezig hielden met activiteiten zoals bomen klimmen, op geheime plekken spelen of met de step scheuren over de stoep. Tegenwoordig zijn de mogelijkheden daarvoor voor kinderen veel beperkter, niet in de laatste plaats omdat we kinderen willen beschermen tegen risico's. Maar juist het beschermen van kinderen kan ertoe leiden dat kinderen niet meer leren omgaan met risico's (m.a.w. risicocompetenties ontwikkelen), waardoor hun motorische vaardigheden verslechteren. Bij Risicovol spelen gaan kinderen aan de slag met spannende, uitdagende en avontuurlijke activiteiten, waarbij een risico bestaat op een (kleine) verwonding. De workshop, gegeven door Zeina Bassa en Nathalie Hugenholtz (Veiligheid NL) gaat in op het belang van Risicovol spelen, welke overwegingen je hierbij maakt en hoe je het stimuleren van risicompetenties in de praktijk brengt.
Technologie en bewegen: hoe gaat dat samen? In deze workshop vol aansprekende voorbeelden vertelt Monique Simons (Wageningen University & Research) hoe je mensen met (game) technologieën kunt ‘verleiden’ tot meer bewegen en hoe je hen kan ondersteunen in het proces van gedragsverandering en het volhouden van beweeggedrag. Monique neemt je mee in de wereld van serious games, gamification, playful interactions, location-based games, beacons en data science en laat zien wat dit voor jou werk kan betekenen.
Reint Jan Renes

Reint Jan is vanaf 1 mei lector Psychologie voor een Duurzame Stad van de Hogeschool van Amsterdam (HvA). Dit onlangs opgerichte lectoraat onderzoekt vanuit de gedragspsychologie wanneer mensen bereid zijn hun gedrag te veranderen en draagt zo bij aan een duurzamer Nederland. Afgelopen jaren was Reint Jan lector Crossmediale Communicatie in het Publieke Domein bij de Hogeschool Utrecht waar hij praktijkgericht onderzoek deed naar communicatie en gedragsverandering. Reint Jan weet als geen ander hoe hij kan inspireren en motiveren. Zo werd hij in 2015 collega’s en studenten gekozen tot ‘Teacher of the Year’ (Wageningen University and Research) en stond hij de afgelopen 3 jaar in de top 5 van meest inspirerende communicatiemensen in Nederland.


Hetty de Laat

Hetty is communicatietrainer (zorg en welzijn) die graag helpt bij het ‘in beweging’ krijgen van professionals door training, coaching en workshops over motivatie, gedragsverandering en gespreksvoering. Dit doet ze vanuit haar eigen bedrijf. Haar missie is om motiverende gespreksvoering in veel werkvelden onder de aandacht te brengen en te implementeren. Haar achtergrond ligt in de verslavingszorg


Matijs van den Eijnden

Matijs is fysiotherapeut en manueel therapeut, en werkt als docent aan de Hogeschool Rotterdam. Een ideale combinatie van kennis en kunde toepassen, overbrengen én paraat houden. Daarnaast is hij gespecialiseerd in (fysiotherapeutische) communicatie en gedragsverandering. Matijs geeft al jaren trainingen bij diverse bij- en nascholingsaanbieders. Dit doet hij op de voor hem kenmerkende manier; met volle overgave, enthousiast, motiverend en met respect voor alle deelnemers. Veruit de meeste trainingen verzorgt hij rondom de thema’s gedrag(sverandering), leefstijl, communicatie en Motiverende Gespreksvoering bij Viaperspectief in Driebergen.


Sebastiaan Platvoet

Sebastiaan Platvoet is teamleider, hoofddocent en onderzoeker Sport & Talent bij Hogeschool Arnhem Nijmegen waar hij nu 14 jaar werkzaam is. Daarvoor heeft hij gewerkt als tennisleraar en als docent bewegingsonderwijs in het voortgezet onderwijs. In zijn onderzoeken richt hij zich voornamelijk op de motorische- en sportieve ontwikkeling van jonge kinderen (>12jaar). Als applied wetenschapper is het doel van zijn onderzoeken vooral om mensen die dagelijks werken met jonge kinderen te voorzien van nieuwe inzichten en handvatten.


Yrsa Wagemaker

Yrsa Wagemaker is mede-eigenaar en trainer bij Huis voor Beweging. Huis voor Beweging is ontwikkelaar en eigenaar van verschillende leefstijl interventies (waaronder de Beweegkriebels en Natuursprong), methodieken en trainingen. Huis voor Beweging is gespecialiseerd in ontwikkelen van (beweeg)projecten en interventies in de sectoren onderwijs & opvang, gezondheid, bewegen & sport en persoonlijke ontwikkeling. Daar trainen zij mensen, teams en organisaties.


Michael Tieland

Dr. Michael Tieland is senior onderzoeker van de Hogeschool van Amsterdam. Hij is gepromoveerd op voedingsstrategieën voor spiermassa van ouderen. Hij heeft meer dan 50 nationale en internationale artikelen gepubliceerd over voeding en beweging voor ouderen, met name gericht op sarcopenie. Hij is lid van verschillende nationale en internationale commissies omtrent voeding, beweging en sarcopenie, en is wetenschappelijk adviseur van projecten over sarcopenie in Ohio en Zuid Afrika.


Esmée Doets

Dr. Esmée Doets is gepromoveerd op het gebied van voeding voor ouderen en is momenteel onderzoeker bij Wageningen University en Research. Zij is daar tevens projectleider van Promuscle in de praktijk, een studie in verschillende plaatsen waarin onderzocht wordt of deze aanpak praktisch goed uitvoerbaar is. Zij heeft hierdoor goed zicht op de wijze waarop zorg- en andere organisaties de aanpak zelf kunnen inzetten.


Vivian Bos (RIVM)

Vivian Bos is werkzaam als project- en programmamanager bij het RIVM en richt zich vooral op de verbinding van volksgezondheid met het onderwijs, de zorg en het sociaal domein. De rode draad is steeds het bijdragen aan maatschappelijk relevante doelstellingen door samen met organisaties uit diverse domeinen in te zetten op wat werkt en hierbij kennis te benutten uit wetenschap, praktijk en beleid.


Josien ter Beek

Josien ter Beek is projectleider SLIMMER/ GLI bij GGD Noord- en Oost- Gelderland. Als adviseur gezondheidsbevordering werkt zij voor de 22 gemeenten in de regio en coördineert zij lokale en regionale projecten in de publieke gezondheid. Daarnaast houdt ze zich bezig met de (door)ontwikkeling van interventies vanuit onderzoek, beleid en praktijk in samenwerking met de academische werkplaats AGORA. Het bevorderen van een gezonde leefstijl voor zowel de jeugd, volwassenen als ouderen staat hierbij centraal.


Tim Takken

Dr Tim Takken is associate professor en is als inspanningsfysioloog werkzaam in het UMC Utrecht locatie Wilhelmina Kinderziekenhuis en het Prinses Maxima Centrum voor Kinderoncologie. Hij is de hoofdonderzoeker voor de Nederlandse Physical Activity Report Card for Children and Youth 2016 en 2018. Hij publiceerde meer dan 230 wetenschappelijke artikelen en 4 boeken waaronder het boek Inspanningsfysiologie bij Kinderen.


Cynthia Hallensleben

Cynthia Hallensleben is werkzaam als onderzoeker binnen het Nationaal eHealth Living Lab (LUMC). Daarnaast is zij werkzaam als praktijkverpleegkundige in Gezondheidscentrum Spoorlaan. Tevens maakt ze deel uit van de werkgroep voor de herziening van de zorgstandaarden voor astma en COPD (2018-2019) van het Nederlands Huisartsen Genootschap (NHG). Ze is redactielid van het COPD & Astma Huisartsen Advies Groep (CAHAG) Bulletin, lid van de Scientific Program Committee van de International Primary Care Respiratory Group (IPCRG) en betrokken bij verschillende internationale eHealth projecten in onder andere Kirgizië en China.


Herman IJzerman

Dr. Herman IJzerman is accountmanager Topsport bij Kenniscentrum Sport. Met zijn team Topsport Topics geeft hij antwoord op vragen van bondscoaches en andere mensen uit het topsportkader. Die antwoorden worden geformuleerd op basis van de laatste wetenschappelijke inzichten. Vragen die het team beantwoordt gaan onder andere over voeding, talentherkenning, psychologie en krachttraining. Anderzijds zorgt hij ervoor dat de nieuwste wetenschappelijke inzichten binnen de topsport hun weg kunnen vinden.


Sanne Veldman

Dr. Sanne Veldman is bewegingswetenschapper en fysiotherapeut en heeft haar PhD behaald aan de University of Wollongong, Australia. Na een postdoc aan de University of Michigan, Amerika, is ze sinds eind 2018 werkzaam binnen Jeugd en Gezondheid, Amsterdam Public Health Research Institute, Amsterdam UMC, locatie VUmc. Sanne is geïnteresseerd in bewegen, gezondheid en ontwikkeling in jonge kinderen (0-5 jaar) met een specifieke interesse in motorische ontwikkeling. Haar onderzoek richt zich met name op de gezondheidseffecten van motorische ontwikkeling en bewegen, en hoe dit geoptimaliseerd kan worden middels het ontwikkelen en implementeren van (motorische) interventies.


Teatske Altenburg

Dr. Teatske Altenburg is sinds 2010 als bewegingswetenschapper werkzaam binnen ‘Jeugd en Gezondheid’ bij het Amsterdam UMC, locatie VUmc. Zij is betrokken bij verschillende onderzoeksprojecten gericht op het stimuleren van een gezonde groei en ontwikkeling bij jeugd. Zij is met name geïnteresseerd in het ontrafelen van de gezondheidseffecten van lichamelijke activiteit en sedentair gedrag, en hoe deze gedragingen geoptimaliseerd kunnen worden om kinderen en adolescenten gezond op te laten groeien. Omdat kinderen experts zijn van hun eigen leefwereld, doe ik niet alleen onderzoek naar kinderen maar ook mét kinderen


Joke Davio

Als zelfstandig adviseur en projectleider legt Joke graag de verbinding tussen de (wetenschappelijke) kennispraktijk en de sportpraktijk zelf. Vanuit haar wetenschappelijke achtergrond maakt ze de vertaalslag van wetenschappelijke literatuur en cijfers naar de alledaagse praktijk van een vereniging, sportbond, gemeente, fysiotherapeut of andere sportaanbieder. Haar expertisegebieden zijn: brede motorische ontwikkeling in de sport, talentherkenning en talentontwikkeling, aangepast sporten, motorische ontwikkeling, motorisch leren, (kinder)fysiotherapie en gezonde leefomgeving.


Nathalie Hugenholtz

Nathalie Hugenholtz heeft na haar studie Sociaal Pedagogische Hulpverlening nog Sociologie gestudeerd en werkt nu bijna 8 jaar bij VeiligheidNL als consultant, trainer en onderzoeker. Sinds 2016 werkt ze met veel plezier aan het thema Risicovol Spelen, eerst als onderzoeker om te verkennen wat er (inter)nationaal over geschreven is en welke initiatieven er zijn (geweest). Daarna heeft ze als consultant meegewerkt aan de twee campagnes over Risicovol Spelen in 2017 en 2018, het laatst als interim projectleider. Zij geeft regelmatig trainingen en workshops over het onderwerp.


Zeina Bassa

Zeina Bassa is consultant bij VeiligheidNL. Binnen het programma ‘Opgroeien’ werkt ze aan verschillende projecten gericht op kinderveiligheid. Dit doet ze o.a. door professionals te ondersteunen om risico’s met grote gevolgen uit te sluiten en kinderen te leren omgaan met risico’s met kleine gevolgen. Dit laatste doet ze door handvatten te ontwikkelen voor professionals om Risicovol spelen te stimuleren.


Monique Simons

Monique heeft een achtergrond in de Bewegingswetenschappen, is gepromoveerd aan de Vrije Universiteit in Amsterdam op een onderzoek naar ‘active video games’. Haar onderzoek rondom (game) technologie en beweegstimulering heeft ze voortgezet bij diverse universiteiten en uitgevoerd vanuit diverse disciplines (o.a. Gezondheidswetenschappen, Sociale Geografie,Gezondheidspsychologie). Momenteel is Monique werkzaam als onderzoeker (Persuasive Technologies for Healthy Lifestyles) bij Wageningen University & Research. Haar onderzoek kenmerkt zich door de multidisciplinaire benadering en samenwerkingsverbanden tussen wetenschap, praktijk en beleid.


Karlijn Leenaars

Karlijn Leenaars is adviseur bij het Afdeling Gezond Leven van het RIVM en werkzaam voor de programma’s kwaliteit, preventie in het zorgstelsel en gezonde gemeente en wijk. Ze promoveerde aan de universiteit van Wageningen op de samenwerking tussen de eerstelijnszorg en sport- en beweegsector en de rol van de buurtsportcoach daarin.


Romano Haynes

Romano is dichter, theatermaker en acteur. Hij is gespecialiseerd in spoken words: een kunstvorm waarbij tekst ritmisch voorgedragen wordt.


Arne Hendriks

Arne Hendriks studeerde lichamelijke opvoeding aan de ALO Amsterdam en bewegingswetenschappen aan de VU Amsterdam. Na zijn studie ging hij aan de slag als embedded scientist bij de Nevobo, gecombineerd met fysiek trainer van o.a. de TalentTeams en het Nederlands Heren Volleybalteam. Daarbij is hij ASCA level 2 coach en lid van de S&C coaches van TeamNL.


Joris Swaak

Joris is ontwerper bij Panton, ontwerpers voor de zorg en houdt zich bezig met (gezondheids)vraagstukken die vragen om een goed ontwerp. Hij is ervan overtuigd dat het vormgeven van het proces naar leefstijlverandering samen met beweegprofessionals, (gedrags)experts en de doelgroep leidt tot breed gedragen oplossingen. Iedere betrokkenen: jong, oud, beweger, niet-beweger in zijn kracht/expertise betrekken in een verandertraject biedt hem uitdaging.


Anneke Hiemstra

Anneke is Senior Adviseur Gezond In bij Pharos. Pharos draagt bij aan het terugdringen van grote gezondheidsverschillen. Dat doen zij door nationale en internationale kennis te verzamelen, te verrijken en te delen. Het gaat om wetenschappelijke kennis, praktijkkennis van zorgverleners, beleidsmakers en andere professionals. En ervaringskennis van mensen om wie het uiteindelijk gaat.


Robert Gelinck

Robert Gelinck is werkzaam bij Kenniscentrum Sport. Hij maakte, als waarnemer, onderdeel uit van de commissie die de Beweegrichtlijnen ontwikkeld heeft. Daardoor kent hij de procedure die doorlopen is en de keuzes die gemaakt zijn, bij de totstandkoming van de Beweegrichtlijnen. Daarnaast is hij specialist monitoring en evaluatie bij Kenniscentrum Sport en houdt hij zich bezig met de erkenning van sport- en beweeginterventies.

Esther Spruijt

Esther Spruijt is mede-eigenaar van Fitnesscentrum Epe. Zij is betrokken bij lokale platforms op het gebied van zorg en welzijn om de beweegrichtlijnen meer ‘handen en voeten’ te geven, ook voor ouderen en mensen met een chronische aandoening. Daarnaast is zij lid van de commissie kwaliteit bij de branchevereniging. In Epe is zij een van de initiatiefnemers geweest om de Beweegkuur te starten in het kader van de Gecombineerde Leefstijl Interventie.

Na medewerking verleend te hebben aan het onderzoek Pro Muscle in de Praktijk van de WUR, zijn de deelnemers in Epe doorgegaan met de spierversterkende trainingen onder de noemer Spierkracht & Balans. Fitnesscentrum Epe is lid van NL Actief en sinds 2015 in het bezit van het keurmerk Preventiecentrum.

Beweegrichtlijnen?

Meer informatie over de beweegrichtlijnen of over producten die jij kan gebruiken? Ga naar kenniscentrumsport.nl/ons-aanbod/beweegrichtlijnen/

Amsterdome

Seineweg 2
1043 BG Amsterdam

Ga je met het openbaar vervoer, dan staan er vanaf 9 uur pendelbussen klaar op station Amsterdam Sloterdijk om je naar de Amsterdome te brengen. Deze pendelbussen brengen je aan het eind van de dag weer terug naar station Amsterdam Sloterdijk.

Parkeren kan gratis op locatie. We adviseren om zoveel mogelijk samen met collega’s of met het openbaar vervoer te komen.

Beweeg het door!

Datum: maandag 13 mei
Tijd: 09:00 - 16:30 uur
Locatie: Amsterdome - Amsterdam

Gratis

FITNED geregistreerden ontvangen bij aanwezigheid 20 punten

Praktijkondersteuners ontvangen bij aanwezigheid 3 punten

 Jeugdartsen ontvangen bij aanwezigheid 3 punten

Jeugdverpleegkundigen ontvangen bij aanwezigheid 3 punten

Inschrijving gesloten

De inschrijving voor "Beweeg het door!" is gesloten.

Deel dit evenement

Locatie

Amsterdome

Seineweg 2, Amsterdam

Plan uw route