17
mei

Wat beweegt jongvolwassenen, oftewel Millennials?

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Een interactieve masterclass!

Hoe Flexibilisering en individualisering te tackelen in de sport?

Kenniscentrum Sport en onderzoeksbureau Motivaction International B.V. gaan begin 2018 samen met diverse deelnemers een deepdive maken om de Jongvolwassene – en de trends flexibiliteit en individualisering – beter te leren kennen en begrijpen. Maak hier als beleidsambtenaar of professional uit de (on)georganiseerde sport deel van uit en ontdek de potentie en de wensen en behoeften over sport en bewegen van deze belangrijke doelgroep.

De sportwereld is in de afgelopen 10 jaar drastisch veranderd. Waar sportverenigingen jarenlang voor velen dé manier waren om te sporten, vraagt de sporter meer om flexibiliteit, weinig verplichtingen, vernieuwing en het boeken van persoonlijke resultaten. Commerciële sportorganisaties, maar ook gemeenten en verenigingen staan voor de uitdaging om hierin mee te veren en een flexibeler aanbod te creëren om zo meer toenadering te vinden naar de veranderende behoeften van de sporter. Vooral het gat naar Millennials (geboren tussen 1980-2000) lijkt soms moeilijk te overbruggen. Naast hun behoefte aan een flexibel aanbod en de toenemende individualisering onder deze doelgroep (what’s in it for me?), hebben zij ook nog eens een druk bestaan (carrière, jong gezin en erg uithuizig).

We zien dat de branche vaak met vragen zit over deze doelgroep en de behoefte aan flexibiliteit en de kanteling naar individualisering: hoe kunnen we inspelen op die behoefte en hoe blijven we als sportorganisatie van toegevoegde waarde? Voldoet ons aanbod wel, is het toekomstbestendig? Kenniscentrum Sport en Motivaction hebben daarom de handen ineen geslagen om hier meer grip op te krijgen en in gesprek te gaan met de Millennial.

Wij kijken uit naar je komst en een dag vol inspiratie op donderdag 17 mei a.s.

Gezien een beperkt aantal plekken voor deze sessie, heeft het de voorkeur om per organisatie met een of twee personen aanwezig te zijn. Indien je met meer mensen per organisatie aanwezig wilt, dan vernemen wij dit graag.

Contact
Kirsten de Klein, kirsten.deklein@kcsport.nl of 06 1396 9037

We starten de bijeenkomst met een lunch en warmen ons op om tijdens deze bijeenkomst verdiepend kennis te maken met de Millennial, we gaan met deze doelgroep in gesprek en vertalen de verzamelde insights direct door naar concrete (sport)ideeën. Met deze nieuwe ideeën willen we de behoefte aan flexibiliteit in sport en de toenemende individualisering in de maatschappij gezamenlijk tackelen.  
Motivaction brengt deze doelgroep in een interactieve presentatie haarscherp in beeld.
Kenniscentrum Sport is elke dag in contact met gemeenten, verenigingen en sportaanbieders. Zij hebben de grootste vraagstukken en uitdagingen die ze in de branche tegenkomen verzameld en delen deze met jou. Natuurlijk om aan het einde van de dag deze belangrijke vragen te beantwoorden.
We nodigen Millennials uit en gaan in de vorm van focusgroepen uitgebreid met ze in gesprek over hun sportgedrag, hun wensen en behoeften, hun sportdilemma’s en de voor hen relevante en aansprekende sportontwikkelingen. De focusgroepen worden begeleid door ervaren onderzoekers van Motivaction en Kenniscentrum Sport en je kijkt live mee. En bovendien: je mag vooraf jouw vragen met ons delen, wij verwerken dit in de focusgroepen als dit kan.
Vervolgens ga je zelf – met de andere deelnemers – aan de slag met de relevante inzichten die je hebt opgedaan tijdens de focusgroepen. Je gaat deze inzichten met elkaar doorvertalen naar nieuwe ideeën. Aan het einde van deze dag gaat je met nieuwe, inspirerende, concrete ideeën naar huis.
Dé kans om jouw idee te pitchen!
Om de dag inspiratievol af te sluiten, delen de deelnemers hun mooie, vernieuwende ideeën plenair met de andere deelnemers. Sharing is caring!

Deelnemers ontvangen binnen een paar werkdagen na de bijeenkomst een wrap up waarin de presentaties, de relevante inzichten en de verworven ideeën staan.

DeWeerelt
Orteliuslaan 1041
3528 BE Utrecht

Met het openbaar vervoer
Vanaf station Utrecht Centraal gaan er drie bussen naar de halte Papendorp Zuid. Deze bushalte ligt direct voor de ingang van DeWeerelt.

  • Arriva Bus 181 richting Gorinchem
  • Syntus Bus 195 richting R’dam Capelsebrug
  • Arriva Bus 295 richting Schoonhoven

Met de auto

  • A12 vanuit het westen: neem afrit 16 t/m 18 Knooppunt Oudenrijn. Ga verder op de Papendorpseweg richting de Orteliuslaan.
  • A12 vanuit het oosten: Neem afrit 16 t/m18 Hilversum-Knooppunt Lunetten. Ga verder op de Papendorpseweg richting de Orteliuslaan.
  • A2 vanuit het noorden: Neem afrit 6 t/m 8 richting het Marinus van Tyrusviaduct, vervolg deze weg tot de Orteliuslaan.
  • A2 vanuit het zuiden: Neem afrit Knooppunt Oudenrijn. Ga verder op de Papendorpseweg richting de Orteliuslaan.

Parkeren
Parkeren is mogelijk aan de achterkant van het gebouw. Hier kom je door het volgende adres in te voeren in de navigatie: Janssoniuslaan 59. Mocht deze parkeerplaats vol zijn dan is parkeren op de P+R Papendorp op de Mercatorlaan mogelijk. Vanaf hier is het 9 minuten lopen naar DeWeerelt.

Wat beweegt jongvolwassenen, oftewel Millennials?

Datum: donderdag 17 mei
Tijd: 12:00 - 18:00 uur
Locatie: DeWeerelt - Utrecht

€ 150

Gezien een beperkt aantal plekken voor deze sessie, heeft het de voorkeur om per organisatie met een of twee personen aanwezig te zijn. Indien je met meer mensen per organisatie aanwezig wilt, dan vernemen wij dit graag.

Aanmelden evenement
Deel dit evenement

Locatie

DeWeerelt

Orteliuslaan 1041, 3528 BE Utrecht

Plan uw route