14
maart

Bezoek Kenniscentrum Sport op de Vakbeurs Sportaccommodaties

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Dit event is afgelopen. Voor het ontvangen van de PowerPoint-slides, relevante artikelen en eventuele andere content per onderwerp, zie www.kenniscentrumsport.nl/vsa

De Vakbeurs Sportaccommodaties is hét evenement voor ontwerp, bouw, inrichting, onderhoud en beheer van sportaccommodaties en wordt georganiseerd door ExpoProof.

Tijdens deze vakbeurs verzorgt Kenniscentrum Sport zes inhoudelijke sessies op het Kennispodium.

We gaan in op actuele vraagstukken en oplossingen rondom sportinfrastructuur en accommodaties.

Hoe kunnen we sportaccommodaties CO2 neutraal maken? En wat kan een gemeente daarin betekenen? Hoe kunnen we de ruimte van sportaccommodaties zo optimaal mogelijk benutten? En hoe richt je de openbare ruimte nou beweegvriendelijk in? Vragen die tijdens de verschillende sessies aan bod komen en waar experts van Kenniscentrum Sport en andere organisaties je graag het antwoord op geven.

Meer informatie over de verschillende sessies vind je in het programma.

De dag is gratis voor bezoekers. Aanmelden kan op de website van Vakbeurs Sportaccommodaties. Via de button ‘aanmelden evenement’ op deze pagina word je rechtstreeks doorgelinkt naar Vakbeurs Sportaccommodaties waar je je kunt registreren voor gratis bezoek.

Voor vragen kun je contact opnemen met:
Hans Arends
hans.arends@kcsport.nl
+31 6 21649594.

Sprekers

Jeroen Hoyng
Hans Arends
Karin van der Maat
Rens Van Kleij
Mijke Sluis
Dick Zeegers
Micha Rots
Sportparken worden een groot deel van de dag niet gebruikt, maar kennen veel potentiële gebruikers. Dit creëert kansen om sportparken intensiever te gebruiken en hier meer sociaal en financieel rendement uit te halen. Wat zijn belangrijke succesfactoren en welke belemmeringen moeten worden overwonnen? Dat hoor je van Rens van Kleij (Sport en Ruimte). Hans Arends​ (Kenniscentrum Sport) en Rens van Kleij (Sport en Ruimte)
De kwaliteit van sportaccommodaties in Nederland is goed. Wel is het nodig om te blijven investeren in onze sportaccommodaties, ook in het licht van de energietransitie en afspraken in het klimaatakkoord. Zo is het belangrijk om sportaccommodaties CO2 neutraal te maken. Dat vraagt om slimme oplossingen en duurzame investeringen, zoals het initiatief De Groene Club. Dit is een initiatief van de KNVB, KNHB en KNLTB om verenigingen te verduurzamen. In 2018 zijn er 30 pilotverenigingen verduurzaamd. Wil jij weten hoe dit traject is verlopen? Laat je informeren tijdens de presentatie! Hans Arends (Kenniscentrum Sport) en Micha Rots (De Groene Club​​)
De realisatie en instandhouding van sportaccommodaties is voor een groot deel afhankelijk van gemeentelijke investeringen. Maar de middelen zijn niet beschikbaar om in te gaan op alle verzoeken sportaanbieders. Dit zorgt voor een uitdaging om sportaccommodaties betaalbaar te houden. Daarnaast maken duurzaamheidsvraagstukken aanpassingen aan accommodaties gewenst, of zelfs noodzakelijk. Welke alternatieve financieringsmogelijkheden zijn er voor sportaccommodaties? We nemen je graag mee in de mogelijkheden. Karin van der Maat (Kenniscentrum Sport) en Dick Zeegers (Stichting Waarborgfonds Sport)
De openbare ruimte wordt steeds meer gebruikt als plek om te sporten en bewegen. Een goede inrichting van deze ruimte nodigt uit tot gebruik, zet aan tot bewegen en verleidt mensen tot een gezonde leefstijl. Het creëren van een beweegvriendelijke openbare ruimte kan ook zonder grote investeringen of ingrijpende aanpassingen. De Omgevingswet biedt bovendien aanknopingspunten voor een aantrekkelijke inrichting van de buitenruimte. Jeroen Hoyng (Kenniscentrum Sport) laat met passende voorbeelden zien dat een positieve verandering soms in kleine aanpassingen zit.
Innovaties in de sport zijn nodig om op de langere termijn te voldoen aan brede duurzaamheidsdoelstellingen. Duurzaamheid als het gaat om besparing van energie maar ook duurzaamheid als het gaat om innovatieve wijzen voor energieopwekking- en opslag. Tijdens deze sessie delen we twee inspirerende voorbeelden van duurzame innovaties, afkomstig uit andere branches die nu worden toegepast in de sport. HoCoSto en Transfloormer, zijn prijswinnaars van de Innovation Challenge Energieneutrale Sportaccommodaties 2018 en vertellen niet alleen over de innovatie zelf maar ook over wat er nodig om is om te innoveren in de sport, welke kansen er liggen en welke obstakels je tegenkomt. Door: Mijke Sluis (Sportinnovator), Bart van Meurs (Solar Transfloormer) en Gerda Geerts (HoCoSto).
Sportaccommodaties hebben veel invloed op sport- en beweeggedrag. Door aan te tonen dat investeren in sport loont (zowel in geld als op maatschappelijk vlak), is er legitimering van investeren in sport(accommodaties). Maar wat levert dit nu écht op? En is dit uit te drukken in een waarde? Karin van der Maat (Kenniscentrum Sport) vertelt je graag wat hier al over bekend is.
Jeroen Hoyng

Jeroen is adviseur bij Kenniscentrum Sport en houdt zich bezig met sportinnovatie (o.a. beweeggames, beweegapps), beweegvriendelijke omgeving en sportbeleid.


Hans Arends

Hans is accountmanager bij Kenniscentrum Sport.

 


Karin van der Maat

Karin is adviseur bij Kenniscentrum Sport.


Rens Van Kleij

Rens is partner bij Sport&Ruimte. Hij is van huis uit bewegingswetenschapper (VU A’dam), heeft tevens een MBA-degree en beschikt over ruime ervaring en deskundigheid t.a.v. sportieve opgaven waaronder accommodatievraagstukken, privatisering en de herinrichting van sportparken.


Mijke Sluis

Mijke Sluis is zelfstandig project- en interimmanager met specialisaties in de gezondheidszorg en sport zowel binnen de (Rijks)overheid, profit en non-profit sector. Als Sport Innovation Officer van het Topteam Sport was zij de linking pin tussen het TopTeam en haar team bij ZonMW om samen tot de gestelde doelen te komen en concrete resultaten te boeken en deze zichtbaar te maken.


Dick Zeegers

Dick Zeegers is directeur Stg. Waarborgfonds Sport. Via het Waarborgfonds Sport probeert hij bij te dragen aan een verbetering van ‘de sport’ in Nederland. Mensen die sporten bedrijven blijken gelukkiger te zijn dan mensen die dat niet doen. Reden voor hem om een bijdrage aan het bevorderen van sport te leveren.


Micha Rots

Micha is projectleider van De Groene Club. Hij is in het dagelijks leven werkzaam als carbon consultant bij Climate Neutral Group en adviseert over CO2-reductie door middel van energiebesparingen en de ontwikkeling van projecten voor hernieuwbare energie.

Voor het ontvangen van de PowerPoint-slides, relevante artikelen en eventuele andere content per onderwerp, zie www.kenniscentrumsport.nl/vsa

Expo Houten is bijzonder centraal gelegen langs de A27 vlakbij Utrecht.
Zeer goed bereikbaar met het openbaar vervoer en parkeren is gratis.

Routebeschrijving naar Expo Houten.

Bezoek Kenniscentrum Sport op de Vakbeurs Sportaccommodaties

Datum: donderdag 14 maart
Tijd: 09:45 - 17:00 uur
Locatie: Expo Houten - Houten

Gratis

Aanmelden kan op de website van Vakbeurs Sportaccommodaties. Via de button ‘aanmelden evenement’ word je rechtstreeks doorgelinkt naar Vakbeurs Sportaccommodaties waar je je kunt registreren voor gratis bezoek.

Aanmelden evenement
Deel dit evenement

Locatie

Expo Houten

Meidoornkade 22, 3992AE Houten

Plan uw route