9
oktober

Breng beweging in regio Eemland

Laden Evenementen

Wil jij meer weten over hoe je bewegen kan inzetten in de praktijk?

Kenniscentrum Sport organiseert een middag volledig in het teken van het stimuleren van bewegen. Speciaal voor buurtsportcoaches, leefstijlcoaches en praktijkondersteuners werkzaam in de regio Eemland.

Ben je benieuwd hoe jij vanuit de zorg jouw weg kan vinden naar sport- en bewegen? Of wil je meer weten over het stimuleren van bewegen om te zorgen dat mensen hun nieuwe gedrag volhouden? Dan zien we jou graag op 9 oktober.

Wat kan je verwachten?

  • praktische tips die jij de volgende dag gelijk kan inzetten
  • nieuwe contacten in jouw regio zodat je weet naar wie je kan doorverwijzen
  • inspiratie en (h)erkenning

Bekijk het programma en meld je aan! We hebben een beperkt aantal plekken om zo goed mogelijk in te gaan op alle vragen en uitdagingen.

Let op: deze bijeenkomst is alleen voor buurtsportcoaches, leefstijlcoaches en praktijkondersteuners werkzaam in regio Eemland (Baarn, Soest, Amersfoort, Bunschoten-Spakenburg, Nijkerk, Voorthuizen, Barneveld, Scherpenzeel, Woudenberg en Leusden).

Wil je deze bijeenkomst graag in jouw regio? Neem dan contact op met Ben van Koningsveld (ben.vankoningsveld@kcsport.nl)

Sprekers

Noor Willemsen
Liesbeth Preller
Aanmelden evenement

 

 

 

 

 

 

 

 

Je volgt twee workshops (duur 1 uur) waarin je meer te weten komt over het stimuleren van bewegen en het samenwerken tussen zorg en sport. Bekijk de volledige beschrijving van beide workshops hieronder.

Anderen stimuleren om meer te bewegen kan erg lastig zijn.

In Nederland voldoet 47% aan de beweegrichtlijnen. Per leeftijdsgroep zit nog veel verschil in het voldoen aan de beweegrichtlijnen. Hoe kun je mensen stimuleren om meer te bewegen? En wie pakt hierin welke rol? In deze sessie:
  • leer je meer over feiten & cijfers rondom bewegen
  • leer je hoe je anderen kan stimuleren op een positieve manier, onder andere met de Beweegcirkel
  • leer je hoe jij vanuit jouw beroep om kan gaan met specifieke situaties
We starten met een korte presentatie. Vervolgens gaan we in groepjes uit elkaar waarin je met andere professionals van jouw beroep aan de slag gaat met casussen.

Veel bewegen helpt aandoeningen te voorkomen, maar ook om de ziektelast bij bestaande aandoeningen te beperken.

Mensen in risicogroepen weten niet op welke manier ze meer kunnen gaan bewegen. Door goede samenwerking tussen zorg en beweegaanbod kan het aantal mensen dat deelneemt aan geschikte beweegactiviteiten sterk verhoogd worden. De buurtsportcoach heeft hierbij een belangrijke rol. In de praktijk blijkt de samenwerking op veel plaatsen onvoldoende om de risicogroepen effectief te faciliteren. In deze sessie:
  • leert de POH hoe deze de buurtsportcoach kan inzetten
  • hoort de BSC welke problemen en soorten pati├źnten prioritair zijn voor de POH
  • komt aan bod welk soort aanbod en welke andere stakeholders relevant zijn om risicogroepen te bedienen
We starten met een korte presentatie. Vervolgens gaan we in groepjes uit elkaar om aan de hand van realistische casussen te bespreken hoe je voor jouw locatie een slag kunt maken in het verbeteren van de samenwerking.
Noor Willemsen

Noor Willemsen is adviseur bij Kenniscentrum Sport. Haar expertise ligt in gezondheidsbevordering door sport en bewegen met focus op onderwerpen als de beweegrichtlijnen en gedragsverandering. Daarnaast houdt zij zich bezig met de erkenning/ontwikkeling van sport- en beweeginterventies en de werkzame elementen binnen deze interventies. Noor gelooft sterk in de kracht van samenwerking. Doordat zij contactgericht en positief ingesteld is, is zij in staat samenwerkingen en verbanden te leggen. Hier zet zij zich dan ook graag voor in en probeert daar altijd actief op te sturen in haar eigen werkzaamheden.

Liesbeth Preller

Liesberth Preller is adviseur bij Kenniscentrum Sport. Haar kennis richt zich op ouderen en mensen met chronische aandoeningen, met het doel dat zij meer kunnen gaan bewegen. Kennis waarmee professionals en vrijwilligers in zorg, welzijn en sport en bewegen deze doelgroepen beter kunnen bereiken, effectieve methoden inzetten, en bevorderen dat de doelgroep duurzaam meer kan blijven bewegen.
Niet alleen vanwege het belang voor fysieke gezondheid, maar minstens even belangrijk is de winst voor de kwaliteit van leven. Mede vanwege haar onderzoeksachtergrond is zij geïnteresseerd in hoe onderzoek, praktijk en beleid elkaar kunnen versterken: hoe maak je onderzoeksresultaten toepasbaar voor praktijk en beleid, en welke lokale partijen zijn daarbij nodig? Maar ook: hoe zorg je dat vragen van de praktijk worden opgepakt door de wetenschap? Liesbeth werkt in en met verschillende onderzoeksprojecten en -consortia samen om hier vorm aan te kunnen geven.

 

Mindmap Gecombineerde Leefstijl Interventie

Op 13 mei 2019 vond Beweeg het door plaats. Tijdens een van de workshops is deze mindmap over samenwerken met de Gecombineerde Leefstijl Interventie gemaakt.

Mindmap Samenwerken tussen zorg en sport

Op 13 mei 2019 vond Beweeg het door plaats. Tijdens een van de workshops is deze mindmap over samenwerken tussen zorg en sport gemaakt.

Locatie: regio Eemland (definitieve locatie volgt)

Breng beweging in regio Eemland

Datum: woensdag 9 oktober
Tijd: 15:00 - 18:30 uur
Locatie: Regio Eemland

Gratis

Aanmelden evenement

 

 

 

 

 

 

 

 

Deel dit evenement

Locatie

Regio Eemland

,

Plan uw route