4
februari

De toekomst van sport en bewegen!

Laden Evenementen
 • Dit event is voorbij.

Op zondagochtend organiseren groepen mountainbikers eigen tochten door het bos, zich een weg banend naast andere gebruikers. Een potje voetballen in het park wordt spontaan geregeld via een app. En in de openbare ruimte wordt zwerfvuil al hardlopend opgeruimd.
Allemaal activiteiten die een bepaalde trend laten zien, waarin het de vraag is of en hoe gemeenten en sport- en beweegaanbieders daar een rol in hebben. Wat kan je doen als sportorganisatie om toekomstbestendig te zijn? Waar kan je als sportvereniging rekening mee houden?

Trendwatcher Igor Beuker neemt ons mee in een prikkelend betoog over de toekomst van sport en bewegen. Hij laat je zien hoe je als gemeente of sport- en beweegaanbieder kan inspelen op huidige en toekomstige ontwikkelingen in de sport.

Na zijn presentatie is er alle ruimte voor vragen en discussie. Om te zorgen dat je na deze avond weggaat met inspiratie en concrete ideeën, gaan we aan de hand van specifieke thema’s met elkaar in gesprek. Er zijn vijf verdiepende werksessies: Werken met profielen, Juridische vormen van verenigen, Technologische ontwikkelingen, Anders georganiseerd sport- en beweegaanbod en Inspraak en betrokkenheid. Zie de korte beschrijvingen en kies één van de sessies.

Voor wie?

Beleidsadviseurs en hoofden sport en verenigingsondersteuners van gemeenten en provincies, sportbedrijven, sport- en beweegaanbieders, sportbonden en onderzoekers.

Nadere informatie over het programma vind je hier. Meld je aan en schrijf je in voor één van de vijf werksessies. Ken je nog anderen voor wie deze bijeenkomst interessant is? Stuur de uitnodiging gerust door.

Wij kijken uit naar je komst op 4 februari.

Met vriendelijke groet,
Kenniscentrum Sport

Contact:
Dayenne L’abée
dayenne.labee@kcsport.nl
06 3175 3730

 

 

Verdiepende werksessies

 1. Werken met profielen
  Hoe krijg je vat op de wensen van de sporter anno 2030? Hoe kan je je sportaanbod toekomstbestendig maken? In deze werksessie komen twee praktijkvoorbeelden aan bod over hoe je als sportorganisatie of gemeente kan werken met profielen van sporters. De KNGU heeft haar ledenbestand doorgelicht en haar aanbod en marketing beter afgestemd op wat haar leden drijft. De gemeente Rotterdam werkt onder de noemer ‘Sportregie’ met specifieke segmenten van doelgroepen, om nog beter in staat te zijn voor eenieder passend sport- en beweegaanbod te realiseren.
 2. Andere juridische vormen van verenigen
  Welke organisatiestructuren passen in 2030 het beste bij sportorganisaties en de manier van werken en denken van millennials (generatie Y), de digital natives (generatie Z) en zelfs Alpha? Welke juridische/fiscale mogelijkheden en grenzen komen we daarbij tegen?
  Vormt het huidige juridische kader een belemmering voor het verenigen van de toekomst?
  In deze sessie gaan we met elkaar door middel van creatief denken-tools slimme oplossingen vinden, nieuwe ideeën ontwikkelen en simpele, andere inzichten krijgen richting 2030.
 3. Technologische ontwikkelingen
  Hoe kan technologie bijdragen binnen jouw sportorganisatie? Dat is de vraag die centraal staat bij de werksessie over technologie. We nemen je mee in de wereld van technologie aan de hand van inspirerende voorbeelden uit het veld, opgehaald bij verschillende experts. Tevens dagen we je uit om mee te denken over de kansen en oneindige mogelijkheden op dit vlak.
 4. Anders georganiseerd sport- en beweegaanbod
  Sporten en bewegen vindt op steeds meer verschillende manieren plaats. Nog steeds wordt er veel gesport bij verenigingen, maar in toenemende mate ook via ander al dan niet ‘georganiseerd’ aanbod. Sporten waar en wanneer je maar wil, zonder verplichtingen. We laten je enkele voorbeelden zien van vernieuwend, ‘anders georganiseerd’ sport- en beweegaanbod, dat slim in weet te spelen op de trends van nu.
 5. Inspraak en betrokkenheid
  Herkennen jullie de uitdaging om de achterban betrokken te houden en tegelijkertijd de behoefte van de achterban om inspraak te hebben in beleid of te maken keuzes? In deze werksessie willen we (vernieuwende) vormen van inspraak en betrokkenheid bespreken en denken jullie mee over hoe jij als sporter, inwoner van een stad of sportbestuurder inspraak kan hebben op het sportbeleid. We gaan graag in gesprek met jou!

Spreker

Igor Beuker
 • 1. Werken met profielen Hoe krijg je vat op de wensen van de sporter anno 2030? Hoe kan je je sportaanbod toekomstbestendig maken? In deze werksessie komen twee praktijkvoorbeelden aan bod over hoe je als sportorganisatie of gemeente kan werken met profielen van sporters. De KNGU heeft haar ledenbestand doorgelicht en haar aanbod en marketing beter afgestemd op wat haar leden drijft. De gemeente Rotterdam werkt onder de noemer ‘Sportregie’ met specifieke segmenten van doelgroepen, om nog beter in staat te zijn voor eenieder passend sport- en beweegaanbod te realiseren.
 
 • 2. Andere juridische vormen van verenigen Welke organisatiestructuren passen in 2030 het beste bij sportorganisaties en de manier van werken en denken van millennials (generatie Y), de digital natives (generatie Z) en zelfs Alpha? Welke juridische/fiscale mogelijkheden en grenzen komen we daarbij tegen? Vormt het huidige juridische kader een belemmering voor het verenigen van de toekomst? In deze sessie gaan we met elkaar door middel van creatief denken-tools slimme oplossingen vinden, nieuwe ideeën ontwikkelen en simpele, andere inzichten krijgen richting 2030.
 
 • 3. Technologische ontwikkelingen Hoe kan technologie bijdragen binnen jouw sportorganisatie? Dat is de vraag die centraal staat bij de werksessie over technologie. We nemen je mee in de wereld van technologie aan de hand van inspirerende voorbeelden uit het veld, opgehaald bij verschillende experts. Tevens dagen we je uit om mee te denken over de kansen en oneindige mogelijkheden op dit vlak.
 
 • 4. Anders georganiseerd sport- en beweegaanbod Sporten en bewegen vindt op steeds meer verschillende manieren plaats. Nog steeds wordt er veel gesport bij verenigingen, maar in toenemende mate ook via ander al dan niet ‘georganiseerd’ aanbod. Sporten waar en wanneer je maar wil, zonder verplichtingen. We laten je enkele voorbeelden zien van vernieuwend, ‘anders georganiseerd’ sport- en beweegaanbod, dat slim in weet te spelen op de trends van nu.
 
 • 5. Inspraak en betrokkenheid Herkennen jullie de uitdaging om de achterban betrokken te houden en tegelijkertijd de behoefte van de achterban om inspraak te hebben in beleid of te maken keuzes? In deze werksessie willen we (vernieuwende) vormen van inspraak en betrokkenheid bespreken en denken jullie mee over hoe jij als sporter, inwoner van een stad of sportbestuurder inspraak kan hebben op het sportbeleid. We gaan graag in gesprek met jou!
Igor Beuker

In de afgelopen 25 jaar werd Igor uit betaald voetbal en van de Universiteit geschopt. Toch transformeerde hij zich van een ‘misfit’ naar een radicale marketingvisionair, moderne serie-ondernemer en een van de prominente sprekers in het internationale business circuit.
In de schijnwerpers is Igor professioneel publiek spreker en columnist die bekend staat om zijn frisse blik op trends en technologieën die impact hebben op bedrijf, economie en maatschappij. Met zijn radicale visie en onafhankelijke stem inspireert hij publiek over de hele wereld.

Tijdens conferenties en op social media is Igor met regelmaat trending topic als ‘Math Man in world of Mad Men’. In reviews omschrijft men hem als “Burning Man meets TED”.
Achter de schermen is hij ondernemer met 5 exits en 24 angel investeringen, award-winnend marketingstrateeg voor merken voor merken als Amazon, L’Oréal, Nike, Unilever en trendwatcher voor Fortune 500’s.

Igor’s purpose is om mensen te inspireren dat we met technologie de wereld beter kunnen maken.

De toekomst van sport en bewegen!

Datum: maandag 4 februari
Tijd: 18:30 - 21:30 uur
Locatie: Frans Otten Stadion - Amsterdam

€ 15

Aanmelden is niet meer mogelijk.

Deel dit evenement

Locatie

Frans Otten Stadion

IJsbaanpad 43, 1076 CV Amsterdam

Plan uw route