7
februari

Expertmeeting Maatschappelijke waarde van topsport

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Nederland kleurt oranje bij topsportsuccessen van onze topsporters. We genieten, beleven plezier, en leven en juichen mee wanneer landgenoten een ultieme prestatie weten neer te zetten op mondiaal niveau. Topsport inspireert, is een veelgehoorde kreet. Maar wat is de betekenis van topsport nu precies voor de maatschappij? Welke maatschappelijke waarde kan topsport creëren? Wat maakt topsport van belang voor Nederland? En hoe kunnen we meer waarde creëren met topsport?

Deze vragen zijn van belangrijk om het topsportbeleid voor de toekomst vorm te geven. Het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, NOC*NSF en Kenniscentrum Sport nodigen je van harte uit om tijdens een eerste bijeenkomst op donderdag 7 februari 2019 hierover in gesprek te gaan. Hoe denk jij als expert over de waarde van topsport? Er wordt gezorgd voor een divers programma met interessante sprekers, zoals Jens De Rycke (Universiteit Brussel) die in België onderzoek heeft gedaan naar de maatschappelijke waarde van topsport. We gaan vanuit verschillende perspectieven het thema met elkaar bespreken.

Wat vind jij?
Wij houden graag rekening met jouw input. Heb je vragen of een stelling die je wil inbrengen over de waarde van topsport, dan kan je dit hier doorgeven.

Voor vragen kun je contact opnemen met Dayenne L’abée, adviseur Kenniscentrum Sport via dayenne.labee@kcsport.nl.

Wij hopen je op 7 februari te zien!

Met vriendelijke groet,
Ministerie van VWS
NOC*NSF
Kenniscentrum Sport

 

Deze expertmeeting is alleen voor genodigden.

Sprekers

Martijn de Greve
presentator
Jens de Rycke
Corniel Groenen
Carole Thate
Lucas Meijs
Els Blaauw
Martijn de Greve
presentator

Martijn de Greve is onafhankelijk presentator en debatleider en opereert daar waar het politieke en maatschappelijk debat gevoerd wordt en waar beide samen komen. Met een kenmerkende energieke en prikkelende stijl is Martijn in staat als interviewer of gespreksleider de scherpe randen op te zoeken én de kern van het debat op tafel te krijgen.


Jens de Rycke

Jens is onderzoeker Vrije Universiteit Brussel.


Corniel Groenen

Corniel is afdelingshoofd Sport & Recreatie in gemeente ‘s Hertogenbosch.


Carole Thate

Carole is General Manager World of Johan Cruyff.


Lucas Meijs

Lucas is hoogleraar Erasmus Universiteit.


Els Blaauw

Business manager Overheid

“Met een hoog energieniveau geef ik anderen het vertrouwen dat ze hun vraagstuk bij mij kunnen neerleggen.
Ik garandeer mijn maximale inzet om passende oplossingen voor mijn klanten en collega’s te behalen. Oprechte interesse in anderen, de juiste vragen stellen en kennis van inhoudelijke zaken maken mij tot een volwaardig gesprekspartner.”

DeWeerelt
Orteliuslaan 1041
3528 BE Utrecht

Met het openbaar vervoer
Vanaf station Utrecht Centraal gaan er drie bussen naar de halte Papendorp Zuid. Deze bushalte ligt direct voor de ingang van DeWeerelt.

  • Arriva Bus 181 richting Gorinchem
  • Syntus Bus 195 richting R’dam Capelsebrug
  • Arriva Bus 295 richting Schoonhoven

Met de auto

  • A12 vanuit het westen: neem afrit 16 t/m 18 Knooppunt Oudenrijn. Ga verder op de Papendorpseweg richting de Orteliuslaan.
  • A12 vanuit het oosten: Neem afrit 16 t/m18 Hilversum-Knooppunt Lunetten. Ga verder op de Papendorpseweg richting de Orteliuslaan.
  • A2 vanuit het noorden: Neem afrit 6 t/m 8 richting het Marinus van Tyrusviaduct, vervolg deze weg tot de Orteliuslaan.
  • A2 vanuit het zuiden: Neem afrit Knooppunt Oudenrijn. Ga verder op de Papendorpseweg richting de Orteliuslaan.

Parkeren
Parkeren is mogelijk aan de achterkant van het gebouw. Hier kom je door het volgende adres in te voeren in de navigatie: Janssoniuslaan 59. Mocht deze parkeerplaats vol zijn dan is parkeren op de P+R Papendorp op de Mercatorlaan mogelijk. Vanaf hier is het 9 minuten lopen naar DeWeerelt.

Expertmeeting Maatschappelijke waarde van topsport

Datum: donderdag 7 februari
Tijd: 15:00 - 19:00 uur
Locatie: DeWeerelt - Utrecht

Gratis

Deel dit evenement

Locatie

DeWeerelt

Orteliuslaan 1041, 3528 BE Utrecht

Plan uw route