3
februari

Kenniscafé Sport Live! ‘Op naar een Pedagogisch Sportklimaat’

Laden Evenementen

Vind jij het belangrijk om kinderen en jongeren via sport een fijne en veilige plek te geven? Om kinderen sportief op te zien groeien? In een sportklimaat dat positief bijdraagt aan een gezonde en sociale ontwikkeling van jeugd? Ben je al bekend met de vier pilaren van een pedagogisch sportklimaat en de projecten Kids First, I Coach Kids en Keep Youngsters Involved? Of vind je dat opvoeden alleen de verantwoordelijkheid is van ouders en leerkrachten?

Geïnteresseerd in deze vragen? En ben jij buurtsportcoach, clubkadercoach of ondersteun jij sportprofessionals en vrijwilligers? Kom dan naar het Kenniscafé Sport Live! ‘Op naar een goed pedagogisch sportklimaat.’ Dit organiseert Kenniscentrum Sport op maandag 3 februari 2020 samen met NOC*NSF en Hogeschool Windesheim.

Sporten is meer dan alleen bewegen. Kinderen leren door sport niet alleen motorische vaardigheden, maar ze ontwikkelen zich ook sociaal en mentaal. Tijdens het kenniscafé gaan we op een interactieve manier met elkaar in gesprek over het creëren van een pedagogisch sportklimaat. Na afloop weet je welke kennisproducten er zijn ontwikkeld, gericht op een positief en veilig leerklimaat, die je gemakkelijk kunt inzetten binnen je gemeente of sportvereniging.

Dagvoorzitter Hans van Egdom leidt de discussie. Inspirerende sprekers zoals

  • Nicolette Schipper van Veldhoven, Lector Sportpedagogiek bij Hogeschool Windesheim en betrokken bij de projecten Kids First en ICoachKids. Zij is tevens programmamanager onderzoek en innovatie bij NOC*NSF.
  • Arjan Jansen, werkzaam bij SportService Zwolle en coördinator van de clubkadercoaches.
  • Arnold Bronkhorst, onderzoeker Kids First en lid kenniskring lectoraat sportpedagogiek bij Hogeschool Windesheim.
  • Pieter Hermans, buurtsportcoach gemeente Nijmegen en actief op terrein van pedagogische sportklimaat bij verenigingen/werkt met ICoachKids als professional.
  • Dorien Dijk, specialist bij Kenniscentrum Sport en coördinator van het Europese project Keep Youngsters Involved en bestuurslid meisjesvoetbal SV Diemen.

Zij doen een pitch of worden geïnterviewd. In de zaal gaan we in gesprek met buurtsportcoaches, trainers en andere professionals die werken met kinderen en jeugdigen (4-18 jarigen) in de sport. Ook wordt een aantal experts bevraagd zoals Johan Steenbergen, directeur van Kennispraktijk, Talje Dijkhuis als trainer/coach/jeugdcoördinator zwemvereniging ZPC, Frank Jacobs, lector/onderzoeker- docent aan de Haagse Hogeschool en Jens van der Kerk, programmamanager Positieve Sportcultuur gemeente Amsterdam. Het gesprek wordt afgewisseld met muziek van de huisband Café du Sport en afgesloten met de reflectie van een columnist. Een netwerkborrel ontbreekt natuurlijk niet.

Sprekers

Nicolette Schipper-van Veldhoven
Arjan Jansen
Arnold Bronkhorst
Hans van Egdom
Pieter Hermans
Dorien Dijk
Nicolette Schipper-van Veldhoven

Dr. Nicolette Schipper-van Veldhoven is lector Sportpedagogiek aan hogeschool Windesheim. Haar specialisatie: een veilig sport- en beweegklimaat.

Het lectoraat ontwerpt, initieert en verricht onderzoek op het vlak van sportpedagogiek, zodat iedereen kan sporten: veilig én met plezier.


Arjan Jansen

Werkzaam bij SportService Zwolle en coördinator van de clubkadercoaches.


Arnold Bronkhorst

Onderzoeker Kids First en lid kenniskring lectoraat sportpedagogiek bij Hogeschool Windesheim.


Hans van Egdom

Dagvoorzitter

Pieter Hermans

Buurtsportcoach gemeente Nijmegen en actief op terrein van pedagogische sportklimaat bij verenigingen/werkt met ICoachKids als professional.

Dorien Dijk

Specialist bij Kenniscentrum Sport en coördinator van het Europese project Keep Youngsters Involved en bestuurslid meisjesvoetbal SV Diemen. 

Sportcampus Zuiderpark 
Mr. P. Droogleever Fortuynweg 22
Let op: houd voor navigatie nr. 69 aan!
2533 SR Den Haag

Kenniscafé Sport Live! ‘Op naar een Pedagogisch Sportklimaat’

Datum: maandag 3 februari
Tijd: 15:00 - 18:00 uur
Locatie: Sportcampus Zuiderpark - Den Haag

€ 25

Aanmelden evenement
Deel dit evenement

Locatie

Sportcampus Zuiderpark

Mr. P. Droogleever Fortuynweg 22 (voor navigatie nr. 69), 2533 SR Den Haag

Plan uw route