30
september

Kenniscafé Sport Live! Vaardig in Bewegen: van landelijk naar lokaal

Laden Evenementen

Kenniscentrum Sport organiseert maandagmiddag 30 september vanaf 14:00 uur een Kenniscafé Sport Live! Deze editie staat volledig in het teken van het deelakkoord van Jongs af aan vaardig in bewegen uit het Sportakkoord.

Vaardig in bewegen

De overheid zet al langere tijd in op meer beweging voor kinderen. In het Sportakkoord gaat het nu ook om beter leren bewegen. Van jongs af aan vaardig in bewegen, dat is wat de overheid wil voor alle kinderen. Als je namelijk jong allerlei motorische vaardigheden leert, is de kans groter dat je op latere leeftijd ook een actief leven leidt.

Landelijk naar lokaal

Speciale aandacht is er voor de stap van landelijk naar lokaal. Wat is er nodig bij juist dit deelakkoord om die stap goed te kunnen zetten? We richten ons qua inhoud vooral op strategisch niveau.

Wat kan je verwachten

De vorm van de bijeenkomst is luchtig, er is muzikale begeleiding, ruimte voor discussie en om elkaar te spreken: aansluitend ben je welkom op de netwerkborrel.

We nodigen de ondertekenaars van het deelakkoord Vaardig in Bewegen uit, aangevuld met andere relevante organisaties.

Datum: maandag 30 september
Tijd: 14:00 uur – 17:30 uur
Locatie: Topsportcentrum Almere

Toegang is gratis!

Heb je vragen? Deze kun je stellen aan evenementen@kcsport.nl.

Sprekers

Martijn de Greve
presentator
Martine Hoofwijk
Marco Colson
Liza van Koperen
Jurryt van de Vooren
Café du Sport
Deze editie staat volledig in het teken van het deelakkoord van Jongs af aan vaardig in bewegen uit het Sportakkoord. De vorm van de bijeenkomst is luchtig met muzikale begeleiding van Café du Sport. Onder leiding van presentator Martijn de Greve komen zowel sprekers als publiek volop aan bod in de informele en inspirerende ambiance. Er is ruimte voor discussie en om elkaar te spreken.
Gelegenheid om na te praten en te netwerken onder het genot van een drankje.
Martijn de Greve
presentator

Martijn de Greve is onafhankelijk presentator en debatleider en opereert daar waar het politieke en maatschappelijk debat gevoerd wordt en waar beide samen komen. Met een kenmerkende energieke en prikkelende stijl is Martijn in staat als interviewer of gespreksleider de scherpe randen op te zoeken én de kern van het debat op tafel te krijgen.


Martine Hoofwijk
Martine Hoofwijk  is projectleider BMO Vaardige generatie voor de 4 sportbonden KNGU, KNHB, KNVB en Nevobo.

Marco Colson

Marco Colson is docent Lichamelijke opvoeding aan het Broekhin College Jenaplan in Reuver en tevens coördinator gezonde school en sportformateur voor de gemeente Beesel.


Liza van Koperen

Senior beleidsmedewerker Directie Sport, Ministerie van VWS.


Jurryt van de Vooren

Jurryt is columnist tijdens het Kenniscafé. Als zelfstandig sporthistoricus staat hij garant voor de beste verhalen over de maatschappelijke en sociale geschiedenis van (internationale) sport. Hij is auteur van onder meer ‘De Bosatlas van het Nederlandse voetbal’ en ‘8070 Dagen – Wachten op de Elfstedentocht’. Momenteel schrijft hij een boek over sport in de Tweede Wereldoorlog.

Café du Sport

Deze gelegenheidsformatie – speciaal voor de kenniscafés van Kenniscentrum Sport samengesteld – is inmiddels zo goed op elkaar ingespeeld dat ze ook op andere locaties optreden, maar dan onder de naam PRFCT5. De vaste samenstelling is Jessica Koomen (zang), Ronald Jas (gitaar), Paul van den Belt (piano), Paul Kummer (basgitaar) en Michael van Praag (drums).

Kenniscafé Sport Live! Vaardig in Bewegen: van landelijk naar lokaal

Datum: maandag 30 september
Tijd: 14:00 - 17:30 uur
Locatie: Topsportcentrum Almere - Almere

Gratis

Aanmelden evenement
Deel dit evenement

Locatie

Topsportcentrum Almere

Pierre de Coubertinplein 4, 1362 LB Almere

Plan uw route