2
oktober

Symposium ‘Goed Sportbestuur: wat nu?’

Laden Evenementen

Symposium

‘Goed Sportbestuur: wat nu?’

 

Na de ontwikkeling van de code Goed Sportbestuur in 2005 is er veel veranderd in de sportwereld. Hoe staan wij er momenteel voor als het gaat om goed sportbestuur? Wat hebben we geleerd tot dusverre, ook van internationale ervaringen? Wat kan er verbeterd worden aan de code om het thema goed sportbestuur relevant te houden voor sportbonden en verenigingen? Een opdracht die recentelijk ook in het Nationaal Sportakkoord is benoemd.

Met dit symposium willen NOC*NSF, Universiteit Utrecht en Kenniscentrum Sport samen met sportbonden, verenigingen, experts en stakeholders een volgende stap zetten in de ontwikkeling van goed sportbestuur in Nederland.

Noteer in je agenda en meld je aan!:
dinsdag 2 oktober tussen 18.30 en 21.00 uur (met vanaf 18.00u ontvangst met soep en broodjes) bij NDC Den Hommein Utrecht. 

In de komende weken zullen we meer details over het programma publiceren op deze pagina.

We hopen je te zien op 2 oktober!

 

Sprekers

Frank van Eekeren
Universiteit Utrecht
Jan Loorbach
Jens Sejer Andersen
Play the Game
 • Opening
 • Keynotes door Jan Loorbach (voormalig voorzitter commissie Goed Sportbestuur) en Frank van Eekeren (Departement Bestuurs- en Organisatiewetenschappen van de Universiteit Utrecht)
 • Ronde tafeldiscussies over de volgende thema’s:
  • Van regels naar gedrag: hoe wordt meer compliance bewerkstelligd?
  • Invloed en reikwijdte: bijv. wat is de betekenis van de code Goed Sportbestuur voor verenigingen
  • Nieuwe tijden, nieuwe eisen: wat zou er inhoudelijk toegevoegd of verwijderd moeten worden
 • Plenair debat over de toekomst van de code Goed Sportbestuur
 • Afsluiting door Jens Sejer Andersen (international director Play The Game)
Frank van Eekeren
Universiteit Utrecht

Frank van Eekeren (1972) is als senior adviseur en onderzoeker verbonden aan het departement Bestuurs- en Organisatiewetenschap (USBO) van Universiteit Utrecht. Tevens coördineert hij het focusgebied Sport & Society van de Universiteit Utrecht en het Vitality onderzoeks- en onderwijsprogramma van Universiteit Utrecht, UMCU en TU Eindhoven. Ook is hij manager van het landelijke kennis- en innovatienetwerk Sport & Society, waarin onderzoekers van verschillende universiteiten en hogescholen met elkaar samenwerken aan vraagstukken over de maatschappelijke betekenis van sport.


Jan Loorbach

Jan Loorbach is voormalig voorzitter commissie Goed Sportbestuur, advocaat, oud basketballer en sportbestuurder.

Jens Sejer Andersen
Play the Game

Jens Seyer Andersen is oprichter en directeur van Play the Game, een en internationaal conferentie- en communicatie-initiatief ter versterking van de ethische basis van sport en ter bevordering van democratie, transparantie en vrijheid van meningsuiting in de sport. Het wordt gerund door het Deens Instituut voor Sportstudies (Idan), een onafhankelijk instituut dat werd opgericht door het Deense ministerie van Cultuur. De taak van Idan is om overzicht en inzicht te creëren in het veld van sport, zowel nationaal als internationaal.

 

NDC (Nationaal Denksport Centrum) den Hommel

Kennedylaan 9
3533 KH Utrecht

Den Hommel is zowel met de auto als met het openbaar vervoer goed bereikbaar (zie ‘plan uw route’). Gratis parkeren voor de deur (tot ca. 150 plaatsen) en tevens beschikt NDC den Hommel over twee oplaadpunten voor elektrische auto’s.

Symposium ‘Goed Sportbestuur: wat nu?’

Datum: dinsdag 2 oktober
Tijd: 18:30 - 21:00 uur
Locatie: NDC den Hommel - Utrecht

Gratis

Aanmelden evenement
Deel dit evenement

Locatie

NDC den Hommel

Kennedylaan 9, 3533 KH Utrecht

Plan uw route