12
november

Werkbezoek Sport en arbeidsre-integratie Genk

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Na de werkconferenties en werkbezoeken in Rotterdam (Challenge Sports) en Oss (SEC Oss) zijn we op 12 november 2018 te gast in Genk (BE).

Op het programma staan de kennismaking met en het delen van de ervaringen van ‘VIA VIA’ en ‘Slagkracht’, twee programma’s die als doel hebben de ‘tewerkstelling voor vrouwen en mannen uit Genk en Houthalen-Helchteren’, waarbij sportactiviteiten als middel ingezet worden. Ook is er een inleiding over het monitoren en evalueren van programma’s en projecten gericht op sport en arbeidsre-integratie. Hiervoor start eind 2018 een Europees onderzoeksprogramma. Het programma sluiten we af met een interactieve sessie (‘wat kunnen we van elkaar leren?’) met vertegenwoordigers van de twee programma’s en vertegenwoordigers van de gemeente Genk vanuit onder andere de domeinen Diversiteit en Samenleving, Sociale Zaken, Tewerkstelling, Onderwijs en uiteraard Sport. Daarnaast zijn er vertegenwoordigers van Sport Vlaanderen en het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en Recreatiebeleid (ISB) aanwezig.

Marc Theeboom en Tessa Commers van de Vrije Universiteit van Brussel vertellen over hun actie onderzoek naar de praktijken die we vandaag bezoeken. Hoe zij door onderzoek de participatieprojecten in Genk verder brengen met interessante inzichten en leerervaringen die leiden tot alertheid in de praktijk en verbetering van de aanpak.
  • Phaedra Rousselle (Dienst Tewerkstelling Genk)
  • Roel Vandewal (De Uitdaging)
Op locatie bekijken van een Sport+ sessie van Via Via / Slagkracht, met de mogelijkheid om in gesprek te gaan met deelnemers Locatie 1: De Uitdaging Evence Coppéelaan 99, 3600 Genk Locatie 2: Sport-in-Genkpark (stedelijk sportcentrum) Emiel Van Dorenlaan 144, 3600 Genk
Met vertegenwoordigers van o.a. de programma’s VIA VIA / Slagkracht, de gemeente Genk (verschillende domeinen), Sport Vlaanderen, de Vrije Universiteit België en het Vlaams Instituut voor Sportbeheer en recreatiebeleid. De inhoudelijke invulling is mede op basis van vragen van de deelnemers en de vertegenwoordigers vanuit Genk. Mogelijke onderwerpen;
  • Visies op en programmering van van sport en arbeidsre-integratie en participatie
  • Verschillende doelgroepen (cliënten) en wat betekent dit voor de inhoud van een programma?
  • Het inzichtelijk maken van resultaten en impact. Beoordelen vanuit economisch perspectief of sociaal perspectief?
  • De rol van de gemeenten, re-integratiebedrijven, (zorg)verzekeraars, sportaanbieders
  • Integraliteit van programma’s en intersectorale samenwerking
  • Toegeleiding van cliënten naar programma’s sport en re-integratie en participatie
  • Financiering van programma’s sport en arbeidsre-integratie en participatie

De locatie ‘Werkstation Genk’ is tegenover het treinstation Genk.

Parkeerplaats is ernaast en staat aangegeven als Q-parking.

Werkbezoek Sport en arbeidsre-integratie Genk

Datum: maandag 12 november
Tijd: 11:30 - 18:30 uur
Locatie: Werkstation van Genk - Genk

€ 25

€ 25,- per persoon (Eigen vervoer)

 

Deel dit evenement

Locatie

Werkstation van Genk

Stadsplein 3, 3600 Genk

Plan uw route