21
mei

Werkconferentie KSG en JILIB

Laden Evenementen
  • Dit event is voorbij.

Vanuit de regeling Sportimpuls Kinderen Sportief op Gewicht (KSG) en Jeugd in Lage Inkomensbuurten (JILIB) werken wij gezamenlijk in de aanpak om jeugd duurzaam te laten sporten en bewegen. Dat is een goede zaak. Uit onderzoek blijkt namelijk dat in 2018 bijna 12% van de jeugd overgewicht heeft. Ook cijfers van kinderen die opgroeien in huishoudens met een laag inkomen blijven hoog. Diverse onderzoeken laten zien dat de sportparticipatie van deze kinderen achterblijft.

Met erkende interventies en lokale projecten zijn we goed op weg. Kennis groeit echter door ervaringen te delen. Daarom organiseert Kenniscentrum Sport in samenwerking met ZonMw in 2019 drie werkconferenties.

De werkconferenties zijn bedoeld om de kwaliteit van interventies en lokale projecten te versterken. Dat leidt tot betere projecten, waardoor de kans toeneemt dat meer kinderen uit de doelgroep in beweging komen en blijven bewegen. Veel aspecten spelen daarin een rol. En die nemen we graag met jullie onder de loep. Door te doen, delen, reflecteren en te leren met elkaar.

Voor wie?
Deze bijeenkomsten zijn voor lokale projecten die in 2017 of 2018 zijn gestart en voor de betrokken interventie-eigenaren. Omdat we het belangrijk vinden dat je erbij bent en actief meedoet worden je reiskosten vergoed en stellen we een dagvergoeding beschikbaar (maximaal 2 personen per interventie of project). Meld je direct aan,  je kan je aanmelden tot uiterlijk dinsdag 14 mei.

Waar en wanneer?
De drie opeenvolgende werkconferenties in 2019 zijn gepland op: 21 mei, 8 oktober (ovb) en 10 december (ovb) in de Reehorst in Ede.

Waarmee ga jij aan de slag?
De eerste werkconferentie vindt plaats op 21 mei 2019 en heeft als thema: ‘werkende elementen’. Ter inleiding neemt hoogleraar Paul Louis Iske ons mee in zijn filosofie over briljante mislukkingen. Vervolgens kijken we in interactieve sessies naar werkzame elementen voor sport- en beweeginterventies. Welke leereffecten heb jij ondervonden in jouw programma? Wat werkt goed, wat wil jij verder versterken? Aan de hand van mini-colleges en tipkaarten verdiepen we een aantal elementen. We sluiten de werkconferentie af met leerervaringen en – wensen als opmaat naar de volgende werkconferentie. De conferentie duurt van 09.45 (inloop) tot 14.30 uur (informele afsluiting).

Sprekers

Prof. Dr. Paul Louis Iske
Prof. Dr. Paul Louis Iske

Paul Iske (1961) is hoogleraar Open Innovation & Business Venturing aan de School of Business and Economics van de Universiteit Maastricht. Hij houdt zich hier vooral bezig met diensteninnovatie en sociale innovatie, met als specialiteit ‘Combinatoric Innovation’. Paul is oprichter en Chief Failure Officer van het Instituut voor Briljante Mislukkingen, met als doel begrip te kweken voor de complexiteit van innovatie en ondernemen. Paul is gepromoveerd in de theoretische natuurkunde en heeft daarna bij Shell gewerkt, waar hij voornamelijk kennis binnen en buiten Shell met elkaar in verbinding bracht. Tot 2015 was hij Chief Dialogues Officer bij ABN AMRO, verantwoordelijk voor de activiteiten op het gebied van (open) innovatie. Paul Iske is spreker en consultant op de gebieden creativiteit, innovatie, intellectueel kapitaal, kennismanagement en ondernemerschap. Dit doet hij zowel binnen de private en (semi-)publieke sector in binnen- en buitenland.

Vind op deze pagina slides, die zijn gebruikt tijdens de werkconferentie regeling Sportimpuls Kinderen Sportief op Gewicht (KSG) en Jeugd in Lage Inkomensbuurten (JILIB):


ZonMw

Vooruitgang vraagt om onderzoek en ontwikkeling. ZonMw financiert gezondheidsonderzoek én stimuleert het gebruik van de ontwikkelde kennis. Daarmee dragen we bij aan het verbeteren van de zorg en gezondheid.

Werkconferentie KSG en JILIB

Datum: dinsdag 21 mei
Tijd: 09:45 - 15:00 uur
Locatie: ReeHorst - Ede

Gratis

Deelname aan de werkconferentie is gratis.

Aanmelden evenement
Deel dit evenement

Locatie

ReeHorst

Bennekomseweg 24, 6717 LM Ede

Plan uw route