Bewegen op de kinderopvang

Bewegen lijkt vanzelfsprekend voor baby’s, dreumesen en peuters. Toch is hier nog een wereld te winnen. Hoe kun je als pedagogisch medewerker, pedagogisch coach of manager in de kinderopvang inspelen op meer bewegen? Bekijk het hier.

 

 

Tips, blogs en activiteiten die jij in kan zetten op de kinderopvang

 

Beweegtips

Hoe zorg je in de drukte van de dag dat kinderen spelenderwijs kunnen bewegen? Je vindt hier creatieve en eenvoudige beweegtips voor de allerkleinsten.

Bekijk hier alle beweegtips

Mindmap

Wat komt er allemaal kijken bij bewegen voor 0-4 jarigen? Tijdens het event ‘Beweeg het door’ op 13 mei 2019 hebben onderzoekers, medewerkers van de kinderopvang en nog veel meer professionals in kaart gebracht hoe zij hierover denken. Bekijk de mindmap die hieruit voortkwam.

Bekijk hier de Mindmap

Factsheet bewegen 0-5 jaar

Vroeg begonnen is vroeg gewonnen! Bewegen heeft een positief effect op kinderen van 0 tot 5 jaar. Dat blijkt uit het literatuuronderzoek wat Amsterdam UMC in opdracht van Kenniscentrum Sport heeft uitgevoerd.

Download de factsheet

Relevante artikelen

Ben je op zoek naar nog meer relevante artikelen? Allesoversport.nl is het platform voor iedereen die opzoek is naar kennis over sport en bewegen.

Bekijk hier alle relevante artikelen

Gezonde kinderopvang

Met de Gezonde Kinderopvang werken kinderopvangorganisaties structureel aan een gezonde leefstijl van kinderen en deskundigheid van medewerkers. Hoe dat werkt en wat jij kan doen, lees je hieronder.

Meer info