Bewegen in de kinderopvang

Racen, spelen en bewegen
Drie tips!
lees hier Rebecca’s blog
Rollen, kruipen en rennen: bewegen is belangrijk voor een gezonde ontwikkeling van kinderen. Veel bewegen lijkt vanzelfsprekend voor baby’s, dreumesen en peuters. Toch is hier nog een wereld te winnen. De kinderopvang speelt een grote rol in het dagelijks leven van veel jonge kinderen. Hoe kun je als pedagogisch medewerker, pedagogisch coach of manager in de kinderopvang inspelen op meer bewegen? Hier vind je tips, blogs en activiteiten die jij in kan zetten op de kinderopvang.

Beweegtips

Hoe zorg je in de drukte van de dag dat kinderen spelenderwijs kunnen bewegen? Je vindt hier creatieve en eenvoudige beweegtips voor de allerkleinsten.

Bekijk hier alle beweegtips

Mindmap

Wat komt er allemaal kijken bij bewegen voor 0-4 jarigen? Tijdens het event ‘Beweeg het door’ op 13 mei 2019 hebben onderzoekers, medewerkers van de kinderopvang en nog veel meer professionals in kaart gebracht hoe zij hierover denken. Bekijk de mindmap die hieruit voortkwam.

Bekijk hier de Mindmap

Beweegrichtlijnen buitenland

Hoeveel kinderen van 0-4 jaar precies moeten bewegen weten we nog niet. Kenniscentrum Sport spant zich samen met 26 andere partijen in om een beweegadvies voor deze groep op de agenda van de Gezondheidsraad te krijgen. Benieuwd welke richtlijnen er in het buitenland zijn?

Lees ze hier

Relevante artikelen

Ben je op zoek naar nog meer relevante artikelen? Allesoversport.nl is het platform voor iedereen die opzoek is naar kennis over sport en bewegen.

Bekijk hier alle relevante artikelen

Gezonde kinderopvang

Met de Gezonde Kinderopvang werken kinderopvangorganisaties structureel aan een gezonde leefstijl van kinderen en deskundigheid van medewerkers. Hoe dat werkt en wat jij kan doen, lees je hieronder.

Meer info