Spring naar content
gevonden.

SROI van Sport en Bewegen

Wat is het maatschappelijk rendement van investeren in sport en bewegen?

Bewust Bewegen met chronische aandoeningen

Voldoende bewegen is belangrijk, ook voor mensen met chronische aandoeningen. Maar waar houd je als zorgprofessional rekening mee bij deze patiënten? Bewust Bewegen helpt je verder.

Wachtkamervideo’s

Met de video’s ontdekken jouw cliënten en patiënten in de wachtkamer waarom voldoende bewegen zo belangrijk is.

Whitepaper Sociale sportinitiatieven

Dit whitepaper Sociale sportinitiatieven leert jou – als beleidsmaker of uitvoerend professional in het sociaal domein – uit welke bouwstenen sociale sportinitiatieven bestaan en hoe jij ze het beste kunt inzetten in jouw gemeente voor jouw doelen en doelgroepen.

E-book Zelfredzaamheid senioren

Het e-book Zelfredzaamheid senioren helpt jou als zorg-, welzijns- en sportprofessional of als beleidsmedewerker om met sport en bewegen de zelfredzaamheid van (kwetsbare) senioren te vergroten.

Bewegend Leren platform

Het Bewegend Leren platform helpt je met informatie, inspiratie en educatie op het gebied van bewegend leren en beweegtussendoortjes.

Infographic Esports: het Nederlandse Ecosysteem

Esports, het (semi-)professioneel competitief spelen van videogames, is een wereldwijde sector, met ook in Nederland een eigen ecosysteem. Hoe ziet dit speelveld eruit? Welke primaire en secundaire stakeholders zijn er?

Beweeggids voor ouderen met dementie

De Beweeggids helpt jou als verzorger of begeleider ouderen met dementie te stimuleren meer te bewegen.

Portretten armoede

In een serie portretten geven we de opgetekende verhalen weer van jeugdigen en volwassenen die leven in armoede. Wat speelt er bij hen? Welke belemmeringen ervaren zij in het dagelijks leven?

Infographics Waarde van sport en bewegen voor mensen met een beperking

Iedereen voelt wel aan dat sport en bewegen van waarde zijn voor mensen met een fysieke of verstandelijke beperking. Maar is die waarde ook uit te drukken in geld? Wat levert het de maatschappij op als deze groep vaker aan de beweegrichtlijnen voldoet?

Whitepaper Motorische achterstand

Met de whitepaper Sport en bewegen voor kinderen met een motorische achterstand krijg je inzicht in het beweeggedrag van kinderen met een motorische achterstand en hoe jij als professional kinderen met een motorische achterstand kunt stimuleren en ondersteunen.

Toolkit Schoolpleinen

Met de Toolkit Schoolpleinen breng je de huidige situatie van het beweeggedrag van kinderen op het schoolplein in kaart en krijg je tien concrete tips om dit te stimuleren.