Beweegcirkel

De Beweegcirkel helpt jou als professional om anderen stapsgewijs te begeleiden en te stimuleren om meer te bewegen. De beweegrichtlijnen vormen de basis van de cirkel.

Naast de richtlijnen die vertellen hoeveel je moet bewegen, is de cirkel een praktische tool die anderen helpt meer beweging in hun dag te brengen. De cirkel bevat invuloefeningen en voorbeelden ter inspiratie. Jij als professional kan helpen om de stappen te verduidelijken en om te helpen persoonlijke doelen te stellen. Dit alles om te zorgen dat mensen niet alleen kunnen starten met bewegen, maar het ook blijven volhouden.

Voor wie?

De Beweegcirkel is voor elke professional die betrokken is bij het stimuleren van bewegen. Of je dit nu doet als fitnesstrainer, praktijkondersteuner, buurtsportcoach of vanuit een heel ander beroep. Wil je mensen helpen om meer te bewegen dan kan de Beweegcirkel jou daarbij ondersteunen. Wie wil kan de cirkel ook gebruiken zonder hulp van een professional, maar wij adviseren om dit met behulp van iemand anders te doen.

De Beweegcirkel is voornamelijk gericht op de volgende drie groepen: jongeren (12-18 jaar), ouders (25-40 jaar) van jonge kinderen (4-12 jaar) en ouderen (65+).

Breng beweging in je dag

De Beweegcirkel bevat 5 stappen die helpen om meer beweging in je dag te brengen. Deze stappen zijn gebaseerd op principes uit gedragsverandering en geven de gebruiker inzicht in zijn eigen beweeggedrag. Daarnaast bieden de stappen de mogelijkheid om plannen te maken om meer te gaan bewegen. Bij elke stap worden voorbeelden genoemd die kunnen helpen om doelen te stellen.

De Beweegcirkel is een tastbaar gelamineerd boekje die je gemakkelijk mee kan nemen. Ben je geïnteresseerd, vul het aanvraagformulier Beweegcirkel, dan sturen we je er eentje toe. Uitleg over (het gebruik van) de cirkel vind je hier.

De cirkel is onderdeel van de beweegrichtlijnen. Wil je meer weten over de richtlijnen? Kijk dan op Allesoversport.nl.

De Beweegcirkel is ontwikkeld door Kenniscentrum Sport, in samenwerking met Panton

Gebruik van de Beweegcirkel

Korte uitleg over het gebruik van de Beweegcirkel en je vindt hier de download voor extra invulvellen.
Lees meer

Beweegcirkel | de vijf stappen

5 stappen, gebaseerd op verschillende gedragstheorieën en -methodieken om inzicht te krijgen in huidig beweeggedrag, om plannen te maken om meer te bewegen en om dit ook vol te houden.
Lees meer

Beweegrichtlijnen

De beweegrichtlijnen geven aan hoeveel je minimaal moet bewegen. De positieve effecten van bewegen werken volgens een continuüm, een stijgende lijn. Meer beweging is dus altijd beter!
Lees meer