Publicaties

De publicaties sport en bewegen in de online Kennisbank Sport en Bewegen zijn een uitgebreide informatiebron die regelmatig wordt geraadpleegd. Ook wordt de informatie beschikbaar gesteld via websites van andere organisaties.

De Kennisbank bevatte begin 2019 circa 21.000 publicaties over sport en bewegen, waarvan naast veel boeken en rapporten o.a. de volgende publicaties te vinden zijn: artikelen uit vakbladen,  wetenschappelijke artikelen, beleidsnota’s, scripties en factsheets over de thema’s: sport, bewegen, gezondheid- kinderen/ onderwijs – sportaanbieders/ sportaccommodaties.

Op de startpagina vind je een handige zoekfunctie: op auteur, organisatie, trefwoorden. De meest recente nota’s worden getoond en er staat telkens een andere opvallende publicatie in de etalage.

Kennisbank Sport en Bewegen

Ga naar Kennisbank Sport en Bewegen

In 2002 gestart onder de naam kic.nisb.nl, is sindsdien de Kennisbank Sport en Bewegen uitgegroeid tot een volwaardige databank. Menig wetenschapper, beleidsmaker, student, professional werkzaam in de sport of zo maar geïnteresseerde vindt succesvol de gezochte literatuur en publicaties over sport en bewegen.