Over ons

Gezond bewegen is de basis voor een vitaal Nederland.

Kenniscentrum Sport helpt iedereen die wil sporten en bewegen met handige en betrouwbare informatie. Voor professionals zijn wij het navigatiesysteem voor de sport, waarmee je sneller en effectiever je doel bereikt.

Relevante kennis ontstaat zowel in de wetenschap als in de praktijk. Daarom zijn we actief in netwerken van overheden, onderzoek en onderwijs, gezondheidszorg en sportaanbieders. In samenwerking – ook internationaal – ontstaan nieuwe inzichten en wordt wetenschappelijke kennis verrijkt.

Wij delen onze kennis met onderzoekers, professionals en het grote publiek (o.a. via het platform Allesoversport.nl): iedereen in Nederland met vragen over sport en bewegen vindt bij ons een helder, onderbouwd antwoord.

Dit doet Kenniscentrum Sport

Download de brochure "Dit doet Kenniscentrum Sport": een terugblik over activiteiten in 2017 en een blik op de keuzes in thema’s en werkwijze in 2018 en 2019

Download de brochure

Thema’s

Binnen Kenniscentrum Sport zijn zes teams werkzaam met ieder haar eigen specialisme. We leggen de focus op de thema’s:

 1. Fit & Gezond
  Fit en gezond worden én blijven op alle leeftijden, door een actieve leefstijl met voldoende sport en bewegen.
 2. Meedoen door sport
  Sport en bewegen draagt bij aan betere maatschappelijke participatie van kwetsbare burgers en groepen.
 3. Waarde van sport
  De maatschappelijke en economische opbrengst van de investering in sport en bewegen.
 4. Beter leren bewegen
  Stimuleren van een brede motorische ontwikkeling van kinderen en jongeren, zodat zij soepeler worden, minder vallen en meer gaan sporten.
 5. Topsport
  We bevorderen prestaties in de topsport door nieuwe wetenschappelijke kennis snel toegankelijk te maken voor de topsportpraktijk.
 6. Veilig sporten
  Een sociaal veilig sportklimaat binnen de (on-) georganiseerde sport, waar geen plek is voor geweld en respectloos gedrag.

Onze belangrijkste opdrachtgever en financier is het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport.

Hoe werken wij?

Ons kantoor in Ede is ingericht volgens de principes van het Nieuwe Werken. Wij zijn in beweging en ons werk ook. Mobiliteit en flexwerken zijn kernbegrippen.

Kenniscentrum Sport werkt aan constante vernieuwing, verbetering, een hoge kwaliteit en tevredenheid van gebruikers en leveranciers van kennis. Wij passen de principes van een High Performance Organisatie toe in onze werkwijze en willen een flexibele organisatie zijn. Het nieuwe werken, een bredere flexibele schil en het opleiden van stagiairs en trainees passen daarbij.

Wij vinden kwaliteit van personeel en leiderschap belangrijk, onze cultuur is open en actiegericht. Verder streven wij naar verbetering en vernieuwing, geven feedback en vragen om feedback.