Internationaal

Het Kenniscentrum Sport heeft ook een internationale oriëntatie. Het volgt ontwikkelingen in Europa die relevant zijn voor Nederlandse organisaties. Op deze website van Kenniscentrum Sport vind je informatie over bijvoorbeeld het Europese subsidieprogramma Erasmus+.

Daarnaast verzamelt Kenniscentrum Sport informatie over belangrijke Europese thema’s. Integriteit, good governance en anti-doping zijn onderwerpen die hoog op de Europese agenda staan.

Het Kenniscentrum Sport kent de relevante internationale kennisorganisaties en netwerken en ontsluit kennis die relevant is voor de Nederlandse praktijk. Deze internationale contacten zorgen ervoor dat Kenniscentrum Sport op de hoogte is van wat er in de landen om ons heen speelt, wat in het buitenland goede voorbeelden zijn, en waar wij samen kunnen werken met andere landen. Kenniscentrum Sport is lid van het HEPA Europe netwerk (Health Enhancing Physical Activities) en actief lid van een aantal werkgroepen van HEPA (Jeugd, Ouderen, Werknemers). In TAFISA (The associaton for international sport for all) is Kenniscentrum Sport vertegenwoordigd in het bestuur.

Het Kenniscentrum Sport verzamelt goede voorbeelden van Nederlandse producten en diensten ten behoeve van buitenlandse missies.

Nederland voorzitter van de EU

Logo_Niederländische_Ratspräsidentschaft_2016.svgVan 1 januari tot 1 juli 2016 was Nederland voorzitter van de Europese Unie. Integriteit in de sport was het centrale thema voor het voorzitterschap van Nederland. Kenniscentrum Sport volgde de ontwikkelingen in dit half jaar op de voet. Alle relevante ontwikkelingen, publicaties, verslagen en belangrijke data van evenementen rondom het voorzitterschap in de context ‘sport’ zijn  gepubliceerd op AllesoverSport.nl via de pagina Sport en het Nederlandse EU-voorzitterschap, dat fungeerde als startpagina.

Voor vragen of informatie, neem contact op met Peter Barendse.

 

Sportfolio Internationaal

Nederlandse sportkennis voor het buitenland
In Nederland vinden veel innovatieve ontwikkelingen in de sport plaats. Internationaal valt het op dat ons land naar populatieomvang gemeten een hoog rendement heeft in termen van medaillespiegels en eindplaatsen op WKs.
Nederland investeert in de versterking van top- en breedtesport door middel van landelijke onderzoeks- en onderzoeksprogramma’s. Deze stimuleren onderzoek en kennisontwikkeling en helpen bij het verbeteren van de kwaliteit van sport en bewegen op alle niveaus. Deze ontwikkelingen leiden tot sterke producten, kennis en expertise en professionals.

Video: interview met Steve Haake, Sheffield Hallam University, keynote spreker op congres Science and Engineering Conference on Sports Innovations  d.d. 8 april 2016 over de voortvarende ontwikkelingen in Nederland op gebied van toegepaste techniek en kennis voor de sport.

Kenniscentrum Sport verzamelt deze producten, kennis en expertise. Deze kennis is openbaar, en kan bijvoorbeeld gebruikt worden bij handelsmissies, internationale bezoeken, etc.

In de online etalage van Sportfolio Internationaal vind je de verzamelde producten, kennis en expertise.

Sportfolio Magazine wordt door Kenniscentrum Sport gepubliceerd in het kader van economische missies waarin sport is geïntegreerd, o.a. april 2017 voor Abu Dhabi en Dubai. De meest recente editie is in februari 2018 verschenen in het kader van de Olympische en Paralympische Winterspelen in Pyeongchang.


 Sportfolio, Winter edition, February 2018. Download het Sportfolio Magazine (PDF).

 

Heb je zelf kennis, expertise of producten die je wilt delen, vul het formulier ‘Sportfolio’ in of neem contact op met peter.barendse@kcsport.nl.

 

Peter Barendse

Meer weten?

Neem contact op met Peter Barendse

Contact