Anke Klaassen

Anke Klaassen

informatiespecialist

Sinds 2001 werk ik bij Kenniscentrum Sport (voorheen NISB) bij het Informatiecentrum. Samen met Ben Weghorst (informatiespecialist) zoek ik de verbinding tussen informatie en mensen. Welke informatie hebben collega’s op dat moment nodig en kan ik dat leveren? Ik kom veel wetenschappelijke artikelen tegen en volg nieuwe ontwikkelingen via digitale nieuwsbrieven, tijdschriften en twitter. Interessante onderzoeken, natuurlijk meestal over sport en bewegen, leg ik voor aan collega’s en/of verspreid ik via onze website, de portal allesoversport.nl of twitter. Alle vragen die aan Kenniscentrum Sport worden gesteld, handelen we af.

Door mijn werk lees ik elke dag artikelen over de positieve effecten van bewegen op de gezondheid: dan is het moeilijk zelf niet ook te gaan bewegen! Ik wandel graag met mijn hond, fitness en badminton.

In 2014 won ‘mijn’ dorp Vierlingsbeek de Brabantse Dorpenderby, editie sport. Als vrijwilliger in de werkgroep PR & Communicatie schreef ik hiervoor diverse (kranten)artikelen en hielp ik mee met de vele activiteiten die we als Symphonica in Sporto organiseerden. Van het gewonnen bedrag maakten we een prachtige Symphoniekar; een inklapbare podiumauto die kan worden ingezet bij lokale evenementen.

 

Neem contact op met Anke Klaassen