Annemiek Haak

Annemiek Haak

Hoe beschrijf je sport en beweegprogramma’s zo goed mogelijk? Welke (wetenschappelijke) basis ligt er onder interventies? Hoe weet je als beleidsfunctionaris of buurtsportcoach wat in jouw situatie werkt? Met deze vragen houd ik me bezig bij Kenniscentrum sport.

Ik begeleid interventie eigenaren bij het kwalitatief versterken van sport en beweeginterventies. Dit doe ik graag in persoonlijk contact en tijdens werksessies. Zorgvuldige implementatie is belangrijk, soms vraagt de specifieke situatie in een gemeente om een vertaling van een bestaande interventie. Interventies, voorbeelden en ervaringen delen we via sportenbeweeginterventies.nl, via artikelen op Allesoversport.nl en tijdens workshops en gastlessen.

Competente uitvoerders van sport- en beweegbeleid, bepalen mede het succes van sport- en beweegprogramma’s. Kenniscentrum sport heeft een rol bij de professionele ontwikkeling van buurtsportcoaches. Zelf werk mee aan het EVC-traject voor buurtsportcoaches en de Quickscan buurtsportcoach.

Ik werkte eerder bij landelijke sportstimuleringsorganisaties, een provinciale sportserviceorganisatie, een sportbond, een middelgrote gemeente en een hbo-instelling. Deze brede ervaring zet ik in bij mijn huidige werkzaamheden. Sport en bewegen door mensen met een beperking heeft hierbij mijn speciale aandacht.

Ik geniet van buitensport: hardlopen, roeien en bergsport.

Neem contact op met Annemiek Haak