Inge van Schouwenburg

Inge van Schouwenburg

Binnen Kenniscentrum Sport ben ik werkzaam bij Topsport Topics. Hier ben ik in 2016 begonnen en samen met mijn collega’s probeer ik wetenschappelijke kennis inzichtelijk te maken voor sporters en coaches, met als doel bij te dragen aan betere (top)sportprestaties. Dit doen we onder andere door op de hoogte te blijven van nieuwe wetenschappelijke bevindingen en relevante artikelen te vertalen naar heldere en bruikbare adviezen. Ook kunnen bondcoaches bij ons terecht met vragen, die wij van een wetenschappelijk gefundeerd antwoord proberen te voorzien.

Van oorsprong ben ik Bewegingswetenschapper. Ik heb voor deze studie gekozen, omdat ik graag alles wilde weten over hoe we bewegen, hoe beweging en gezondheid elkaar beïnvloeden en hoe we prestaties kunnen optimaliseren. Na deze studie heb ik mijn doctoraat in de medische wetenschappen behaald en ben ik vervolgens gaan werken bij de opleiding Sport, Gezondheid en Management van de Hanzehogeschool in Groningen.
Ook in mijn privéleven houd ik me graag met sporten bezig. Jarenlang heb ik in een selectieteam gehockeyd en ook sla ik graag een balletje op de squashbaan.

Neem contact op met Inge van Schouwenburg