Jacqueline Kronenburg

Jacqueline Kronenburg

accountmanager public affairs

Voor Kenniscentrum Sport anticipeert Jacqueline Kronenburg als accountmanager public affairs op politieke ontwikkelingen op het terrein van sport en bewegen. Ze verbindt de kennis van Kenniscentrum Sport met relevante beleidsmakers en beleidsbeïnvloeders. Ze onderhoudt namens de organisatie onder andere contacten met de Tweede Kamer en ‘Brussel’. Ze volgt politieke besluitvorming over sport en bewegen en duidt deze voor professionals via artikelen.

Speciale aandacht gaat daarnaast naar kennis verzamelen en verspreiden over de rol van Europa en mogelijkheden voor Europese subsidies voor sport en bewegen in Nederland. Ook draagt ze bij aan de Engelstalige informatie voor buitenlandse stakeholders over de Nederlandse werkwijze en structuur van sport en bewegen, bijvoorbeeld via Sportfolio.

Jacqueline stond aan de wieg van Kenniscafé Sport Live! en huisband Café du Sport en is een van de motoren achter deze terugkerende kennisevents in het land. Ze heeft een brede interesse buiten en binnen de sportsector, is een nieuwsdier, heeft een voorliefde voor social media, schrijft, organiseert en verbindt graag.

Bij Kenniscentrum Sport is ze een van de ‘sporty girls and boys’ die regelmatig in de middagpauze sportkleding aantrekt voor een half uur fitnessles via de laptop door Amerikaanse goeroe Shaun T met zijn FocusT25-programma. En tegen een wandeloverleg in het Horabos zegt ze ook geen ‘nee’.

Jacqueline is een enthousiaste alt bij Rijnstad Vocaaltheater en is al jaren actief als Soroptimist om de positie van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren. Daarnaast is ze veel te vinden in haar vakantiehuis in het Sauerland, om er zelf te verblijven of om het voor huurders piekfijn in orde te maken.