Jacqueline Kronenburg

Jacqueline Kronenburg

senior adviseur communicatie

Jacqueline Kronenburg is al een aantal jaren adviseur communicatie en public affairs bij Kenniscentrum Sport en voorheen bij NISB. Zij stond aan de wieg van Kenniscafé Sport Live! –en huisband Café du Sport en is een van de motoren achter deze terugkerende kennisevents in het land. Ze heeft een brede interesse buiten en binnen de sportsector, is een nieuwsdier, heeft een voorliefde voor social media, schrijft, organiseert en verbindt graag. Ze richt zich momenteel specifiek op vragen vanuit het ministerie van VWS, sportinnovatie, de internationale positionering van Kenniscentrum Sport en corporate communicatie. Voor Kenniscentrum Sport en voor NL Actief (gedetacheerd) houdt ze politieke ontwikkelingen in de gaten die van belang zijn voor de organisaties.

Bij Kenniscentrum Sport is ze een van de ‘sporty girls and boys’ die regelmatig in de middagpauze sportkleding aantrekt voor een half uur fitnessles via de laptop door Amerikaanse goeroe Shaun T met zijn FocusT25-programma. En tegen een wandeloverleg in het Horabos zegt ze ook geen ‘nee’.

Jacqueline is een enthousiaste alt bij Rijnstad Vocaaltheater en is al jaren actief als Soroptimist om de positie van meisjes en vrouwen wereldwijd te verbeteren. Daarnaast is ze veel te vinden in haar vakantiehuis in het Sauerland, om er zelf te verblijven of om het voor huurders piekfijn in orde te maken.