Jeroen Hoyng

Jeroen Hoyng

Al sinds mijn kinderjaren zijn sport en spel mijn favoriete (vrijetijds)activiteiten. De interesse bestrijkt een breed spectrum aan sporten waarbij hockey favoriet is sinds mijn 7e levensjaar. Ik heb op enkele Nederlandse Kampioenschappen hockey mogen spelen en heb meer dan 20 jaar ervaring met het trainen en coachen van hockeyteams.

Ook met bordspellen heb ik met mijn team NLTD aan Nederlandse en zelfs Europese Kampioenschappen deelgenomen maar het liefst speel ik het met familie en vrienden. Mijn verzameling kaart-, dobbel- en bordspellen met als logische thema “sport” is de 250 ruim gepasseerd.

De Paralympics in 1980 in Arnhem inspireerde mij om van mijn hobby zelfs mijn beroep te maken, zodat ik ook anderen de mogelijkheid kan bieden het plezier te ondervinden als ik heb in deze vrijetijdsactiviteiten. Tijdens mijn studie Vrijetijdwetenschappen heb ik me gespecialiseerd in sport te Brussel.

Na werkzaam te zijn geweest bij de Vrije Universiteit Brussel (onderzoeker), bij de Interprovinciale Organisatie Sport (projectmanager), bij gemeente Amsterdam (senior beleidsmedewerkers sport) en het W.J.H. Mulier Instituut (onderzoeker) ben ik sinds 2004 adviseur bij het Kenniscentrum Sport.

Bij het Kenniscentrum Sport houd ik me bezig met sportinnovatie (o.a. beweeggames, beweegapps), beweegvriendelijke omgeving en sportbeleid.

Neem contact op met Jeroen Hoyng