Liesbeth Preller

Liesbeth Preller

adviseur

Mijn kennis richt zich op de groep ouderen en mensen met chronische aandoeningen, met het doel dat zij meer kunnen gaan bewegen. Kennis waarmee professionals en vrijwilligers in zorg, welzijn en sport en bewegen deze doelgroepen beter kunnen bereiken, effectieve methoden inzetten, en bevorderen dat de doelgroep duurzaam meer kan blijven bewegen.
Niet alleen vanwege het belang voor fysieke gezondheid, maar minstens even belangrijk is de winst voor de kwaliteit van leven.

Mede vanwege mijn onderzoeksachtergrond ben ik geïnteresseerd in hoe onderzoek, praktijk en beleid elkaar kunnen versterken: hoe maak je onderzoeksresultaten toepasbaar voor praktijk en beleid, en welke lokale partijen zijn daarbij nodig? Maar ook: hoe zorg je dat vragen van de praktijk worden opgepakt door de wetenschap? Ik werk in en met verschillende onderzoeksprojecten en -consortia samen om hier vorm aan te kunnen geven.

Zelf sporten en bewegen doe ik het liefst buiten als het kan: vooral tennissen en fietsen, maar ook het dagelijkse lunchwandelen in de prachtige omgeving van het Kenniscentrum. Hardlopen, en sporten bij een laagdrempelig fitnesscentrum, zijn goede aanvullingen.

Neem contact op met Liesbeth Preller