Marco Barten

Marco Barten

senior adviseur communicatie

Als communicatieadviseur ben ik thuis in diverse thema’s. Zo droeg ik bij aan de verbinding tussen eerstelijns zorg, sport en bewegen en beweegstimulering van ouderen. Daarnaast richt ik me op samenwerking en kennisdeling met het MBO Sport & Bewegen en het in kaart brengen van competenties van buurtsportcoaches (EVC) . Op deze manier draag ik bij aan kwaliteitsontwikkeling van (toekomstig) professionals.

Sporten en bewegen is belangrijk voor iedereen. Voor je gezondheid, om sociaal en maatschappelijk mee te doen, maar vooral omdat je je er beter door voelt. Vanuit mijn werk bij het Kenniscentrum Sport weet ik wat sport en bewegen voor mensen kan betekenen. Maar het mooiste vind ik om de verhalen uit de praktijk te horen en te communiceren wat het voor iemand persoonlijk betekent. Bijvoorbeeld voor de 86-jarige mevrouw Visser uit Rotterdam die door onder begeleiding te gaan trainen zelfstandig kon blijven wonen en haar tuintje kon blijven onderhouden.

Zelf wandel ik veel in binnen- en buitenland en maak  als auteur en uitgever wandelgidsen met routes over de buitenlandse bestemmingen. Tijdens het lopen geniet ik van de natuur en het brengt me ontspanning. Geïnspireerd door de collega’s ben ik  begonnen met hardlopen. Daarnaast ga ik een keer per week aan bodypump bij de plaatselijke sportschool

Neem contact op met Marco Barten