Marieke Verhaaf

Marieke Verhaaf

adviseur

Gemeenten kunnen bij mij terecht voor vragen en advies over sport- en beweegbeleid. Afhankelijk van de vraag schakel ik daarbij collega’s met de juiste expertise in.

Nog tijdens mijn studie Bestuurs- en organisatiewetenschap, ging ik aan de slag als beleidsmedewerker bij een gemeente. Bij toeval belandde ik in de wereld van het sport- en beweegbeleid. Na gewerkt te hebben bij meerdere gemeenten, kwam ik in 2008 als adviseur bij Kenniscentrum Sport terecht.

Kenniscentrum Sport biedt kennis over bewegen in relatie tot gezondheid en leefstijl. Sporten is goed maar nog belangrijker is voldoende bewegen om gezond te worden en te blijven. Gemeenten zijn bij uitstek organisaties die inwoners via lokaal beleid kunnen stimuleren, motiveren en uitdagen om in beweging te komen en te blijven.

Ik onderhoud relaties met gemeenten om onze kennis over sport- en beweegbeleid te verspreiden en nieuwe kennis te verzamelen. Daarbij komt mijn eigen gemeentelijke ervaring goed van pas. Het is leuk en afwisselend om gemeenten van verschillende omvang en met verschillende problematiek te adviseren over sport- en beweegbeleid. Ontwikkelingen, trends en vragen die ik signaleer, breng ik over aan mijn collega’s die er mee aan de slag kunnen. Zo stemmen we onze kennisproducten goed af op de vraag en kan ik die kennis weer meenemen naar andere gemeenten.

Neem contact op met Marieke Verhaaf