Marjo Duijf

Marjo Duijf

In tegenstelling tot veel van mijn collega’s bij Kenniscentrum Sport ben ik geen fanatieke sporter (geweest). Sterker nog: vroeger had ik een hekel aan de gymles. Ik was degene die bijles koprol kreeg en altijd mijn duimen kneusde bij volleybal.
Ben ik dan niet actief? Zeker wel! De fiets is mijn vervoermiddel en bij mooi weer bind ik graag de skeelers onder. Ik doe critical alignment yoga. Een yogavorm die voor mij heel goed aansluit op het vaak drukke en zittende leven. Tijdens de wekelijkse yogales sta ik regelmatig ondersteboven in een hoofdstandbankje. Goed om de wereld soms vanuit een ander perspectief te bekijken.

Vaak worden kinderen door hun ouders enthousiast gemaakt voor een bepaalde tak van sport. In mijn geval is dat andersom. Door het enthousiasme van onze dochter, probeer ik op ‘mijn oude dag’ nog te leren paardrijden. Wat mij betreft de ultieme vorm van mindfullness, maar ook ongelooflijk moeilijk!
Ik ben inmiddels overtuigd van de kracht van een actieve leefstijl. Wat mij vooral boeit en motiveert zijn doelgroepen waarvoor bewegen en sporten niet meteen vanzelfsprekend is en waarvoor iets extra’s nodig is, zoals bijvoorbeeld mensen met een beperking. Hieraan lever ik met kennis en vanuit mijn motto ‘de goede dingen goed doen’ graag een bijdrage.
De verbinding van wetenschap en praktijk heeft mijn bijzondere interesse. Ik geloof er in dat 1 en 1 meer kan worden dan 2. Verbinden en (inhoudelijke) samenhang zoeken, maken processen en resultaten sterker. Basisvoorwaarde voor verbinding is vertrouwen en oog voor elkaars standpunten. Vanuit dat fundament kunnen prachtige dingen ontstaan!