Peter Barendse

Peter Barendse

Is zeilen een sport? Je zit en trekt aan een touw. De wind doet het werk.

Een van de sporten die ik graag doe is zeilen. Minstens een keer per week hijs ik de zeilen op mijn Marieholm if. Naast zeilen spring ik regelmatig in het water om te zwemmen. Als ik klaar ben op of in het water trek ik mijn hardloopschoenen aan. Niet voor de marathon, 10 kilometer rennen vind ik genoeg.

Sporten is leuk, maar bewegen en buiten zijn vind ik nog leuker. Spelen in het bos, hout hakken en vuurtje stoken, improviseren en iets maken met de dingen die je vindt.

Ik werk sinds 2008 bij Kenniscentrum Sport, voorheen NISB. Mijn belangrijkste aandachtsgebieden zijn jeugd en onderwijs, en internationaal. Ook ontwikkelingen rondom inrichting en ruimte, gaming en nieuwe vormen van sport en nieuwe vormen van organisatie van sport volg ik met belangstelling. Vooral de vraag hoe je mensen die geen enkele link met bewegen of sporten hebben, of die geen lid van een club willen zijn, kunt betrekken vind ik erg interssant.

Internationaal ben ik actief als bestuurslid bij TAFISA, een wereldwijde organisatie die breedtesport ondersteunt en stimuleert. Daarnaast trek ik samen met een Ierse collega de HEPA werkgroep jeugd en kinderen.

Neem contact op met Peter Barendse