Petra Winkes

Petra Winkes

communicatieadviseur

​Communicatie is meer dan alleen zenden en ontvangen. Het gaat over verbinden, betrekken en begrijpen. Als adviseur communicatie bij Kenniscentrum Sport maak ik (complexe) thema’s binnen het sport- en beweegdomein graag inzichtelijker voor anderen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan vraagstukken rondom de (sociaal-economische) waarde van sport. Met andere woorden; wat levert investeren in sport en bewegen ons als individu en de maatschappij als geheel nu eigenlijk op?

Of het onder de aandacht brengen van beter leren bewegen; hoe versterken en verspreiden we de kennis over motorische vaardigheden van kinderen en jeugd? En hoe stimuleren we kinderen en jongeren om meer te gaan sporten en bewegen?

Communicatief gezien ben ik een echte breedvlieger. Van geschreven tot gesproken woord en van beeld tot geluid, ik gebruik mijn veelzijdigheid graag om boodschappen in een passend en liefst verrassend jasje te gieten.

Als verticale enthousiasteling ben ik letterlijk graag op de hoogte van alles! Zo ben ik regelmatig in de Alpen en andere berggebieden te vinden om te sportklimmen, MTB’en, wandelen, alpiene tochten te maken, te skiën, of te snowboarden. Op Nederlandse bodem ben ik sinds kort begonnen met triatlon. Al deze sportervaringen, zowel individueel als in groeps- en verenigingsverband en zowel in binnen- als buitenland, geven me een goed en actueel beeld van wat er speelt of waar behoefte aan is in deze sportsectoren. Zodra daar kansen liggen voor het Kenniscentrum Sport, neem ik ze direct mee!

Neem contact op met Petra Winkes