Talje Dijkhuis

Talje Dijkhuis

Sporten, communicatie en jeugd zijn drie thema’s die als een rode draad door mijn leven lopen. Ik heb 17 jaar op het allerhoogste niveau mogen waterpoloën, inclusief een aantal jaren in het Nederlands team en een jaar in Frankrijk. Ik geef waterpolo training aan de E’tjes (jongens en meisjes) en zit in de communicatiecommissie van de tennisvereniging. De afgelopen vijf jaar was ik vrijwilliger bij de Kindertelefoon; mooi en soms heftig om te doen.

Zo’n 15 jaar heb ik op verschillende -deels internationale- communicatiebureaus gewerkt. Via Onbeperkt Sportief kwam ik in aanraking met sport en bewegen voor mensen met een beperking. En dan realiseer je je ook dat bewegen en sport niet voor iedereen vanzelfsprekend is. Als vrijwilliger bij Special Olympics ben ik vorig jaar mee geweest met Team NL naar Oostenrijk. Fantastisch om van zo dichtbij mee te mogen maken wat dit podium doet met de sporters met een verstandelijke beperking en hun familie en vrienden.

Bij Kenniscentrum Sport kan ik mijn favoriete thema’s combineren. Ik werk als communicatie adviseur en adviseur jeugd, vooral op de onderwerpen werven, binden en behouden jongeren bij de sport, talentontwikkeling, vechtende jongeren en gehandicaptensport. Iedere keer weer ervaar ik de kracht van sport en bewegen, in veel verschillende opzichten. Mijn doel is dan ook om de kennis hierover te delen met zoveel mogelijk mensen. Zodat iedereen het positieve van sport en bewegen kan ervaren, en zeker zij die het het hardst nodig hebben.

Neem contact op met Talje Dijkhuis