Willemijn Baken

Willemijn Baken

lid Raad van Bestuur – directeur

Willemijn Baken is sinds 1 januari 2016 lid van de Raad van Bestuur / directeur van het Kenniscentrum Sport. De afgelopen jaren bekleedde zij de functie van directeur-bestuurder van de Stichting Onbeperkt Sportief en de Stichting Special Olympics Nederland.
Opgeleid als danser, bewegingswetenschapper en pedagoog is zij vele jaren in de sector van sport en bewegen werkzaam geweest, als onderzoeker voor het ministerie van Volksgezondheid, Welzijn en Sport, als adviseur van transities en reorganisaties, fusies en ontvlechtingen in de sport, als beleidsmedewerker en in een aantal managementfuncties binnen de gehandicaptensport.

Willemijn Baken heeft zich sterk gemaakt voor het borgen en versterken van een goede kennispositie voor alle organisaties met vraagstukken aangaande mensen met een bewegingsachterstand binnen het Kenniscentrum Sport, en voor het neerzetten van de kaders voor een efficiënt werkende nieuwe kennisorganisatie met een duidelijke missie en doel. Ook was zij verantwoordelijk voor het verzelfstandigen van het deel van de organisatie Onbeperkt Sportief dat stimuleringsprogramma’s implementeert ten behoeve van een actieve leefstijl van mensen met een handicap.

Willemijn Baken: “Ik vind het een enorm mooie opgave om met een gevarieerd en professioneel team van kenniswerkers het Kenniscentrum Sport verder te ontwikkelen tot een gewaardeerde kennispartner van het veld en de wetenschap. Een kennispartner met toegevoegde waarde voor de sport- en beweegsector, die in co-creatie met de Overheid, het onderwijs en de zorg de maatschappelijke waarde van sport en bewegen in Nederland maximaal verzilvert.’’

Neem contact op met Willemijn Baken