Werken bij

Binnen Kenniscentrum Sport is er sprake van een collegiale, open cultuur. Medewerkers helpen en ondersteunen elkaar wanneer dat nodig is en houden rekening met behoeften en belangen. Dit levert een positieve bijdrage aan de (werk)sfeer bij Kenniscentrum Sport.

Daarnaast voelen medewerkers van Kenniscentrum Sport zich in hoge mate zelf verantwoordelijk voor de voortgang van het werk en de omgang met collega’s. Wij wachten niet af en stellen ons actief en bewust op. Wij zijn niet terughoudend in het geven van feedback, omdat dit je kan helpen in je persoonlijke vooruitgang.

Ons banenaanbod

Er zijn geen vacatures bij Kenniscentrum Sport.

Zelfsturing

Kenniscentrum Sport werkt volgens de principes van zelfsturing. Zelfsturende teams hebben een groot regelvermogen zodat ze in staat zijn meer complexe taken te overzien en te coördineren en beter kunnen inspelen op veranderingen (bijvoorbeeld andere klantwensen, ziekte van teamleden).
Leden van zelfsturende teams hebben vaak veel plezier in hun werk omdat:

  • ze zelf het resultaat van het eigen werk kunnen zien
  • de taken diverser en afwisselender zijn
  • de leden zelf in staat zijn het werk meer in overeenstemming te brengen met eigen wensen en ambities.

De teamleden kunnen maximaal gebruik maken van elkaars competenties. Ze kunnen zelfstandig interacteren met klanten, toeleveranciers of die nu in- of extern zijn. Zij spelen op een dynamische en interactieve manier in op de omgeving.

Gezond werken bij Kenniscentrum Sport

Kenniscentrum Sport zorgt voor een gezonde werkomgeving voor zijn eigen medewerkers. Medewerkers van Kenniscentrum Sport organiseren sportieve activiteiten en werken in een dynamisch ingerichte werkomgeving. Daarnaast is er een werkcultuur die positief staat tegenover gezond werken. Communicatie, gericht op duurzame bewustwording en kennisoverdracht, vormt een rode draad door deze drie elementen.
Het kantoorpand van Kenniscentrum Sport is een uitdagende werkomgeving met bestaand en nieuw dynamisch meubilair. Er zijn concentratieruimtes, vergaderkamers voor staand vergaderen met statafels en fietsbureaus om aan te telefoneren.

Kenniscentrum Sport probeert zoveel mogelijk het actief transport van A naar B onder de aandacht te brengen. Hiervoor heeft Kenniscentrum Sport bedrijfsfietsen voor medewerkers die met het openbaar vervoer reizen. En voor medewerkers die lange afstanden fietsen van huis naar het werk, heeft Kenniscentrum Sport douches laten aanleggen.

Arbeidsvoorwaarden

De sportwereld kent een eigen cao; de cao Sport. Kenniscentrum Sport valt onder de cao Sport. Alle medewerkers in de sportbranche hebben dezelfde secundaire arbeidsvoorwaarden.
In de CAO-sport hebben werkgevers en werknemers afgesproken onder welke voorwaarden er minimaal gewerkt zal worden. Zo wordt er pensioen opgebouwd bij PFZW en is er de mogelijkheid verlof bij te kopen.
Daarnaast heeft Kenniscentrum Sport een aantal eigen regelingen voor het personeel, waaronder bijv. deelname aan het fietsplan een pc privé- en een telefoonregeling.

Het nieuwe werken wordt door medewerkers ervaren als iets extra´s. Als je privé lekker in je vel zit, presteer je ook beter op je werk. Het nieuwe werken kan bijdragen aan een goede balans tussen werk en privé; je kunt bijvoorbeeld je werktijden flexibel indelen of net even een dagje thuiswerken omdat het je nét even die dag iets beter uitkomt.