vacature specialist financiering sport en bewegen

Voor ons team Waarde van sport zijn we op zoek naar een

Specialist Financiering Sport & Bewegen

32 uur per week

Team Waarde van sport

De toekomstige financiering van sport en bewegen is een vraagstuk. Subsidies dreigen minder te worden voor gemeenten, sportbonden en sportaanbieders. Om sport en bewegen betaalbaar te houden, is het nodig te kijken naar andere financieringsbronnen en verdienmodellen. Team Waarde van sport houdt zich onder andere bezig met het verzamelen, ontwikkelen en delen van kennis over (innovatieve) financieringsbronnen voor landelijke- en lokale overheden en de sportsector.

Actuele vraagstukken zijn:

 • Is financiering vanuit andere sectoren of bedrijven mogelijk, als sport en bewegen ook daar bijdraagt aan hun doelen en ambities?
 • Welke landelijke aanpassingen kan de sportsector doen om met de financiering optimaal in te spelen op de veranderende wensen en behoeften van overheden en burgers?
 • Wat zijn renderende toekomstbestendige business modellen voor (lokale) sport- en beweegprogramma’s en sportaccommodaties?

Daarnaast voorzien wij het werkveld van de meest actuele kennis, instrumenten en adviezen over onder andere: de sociaaleconomische waarde van sport en bewegen, (duurzame) sportinfrastructuur en beweegvriendelijke omgeving.

Doel van de functie

Als Specialist Financiering Sport & Bewegen houd jij je bezig met het in kaart brengen van nieuwe en innovatieve financieringsmogelijkheden, het onderzoeken op welke wijze deze kunnen worden benut en wat daarbij ‘werkt’ en wat niet. Je adviseert hierover op beleidsniveau aan lokale- en landelijke overheden en in de sportsector. Wanneer een partij ons advies implementeert, houd jij de vinger aan de pols om op de hoogte te blijven van de resultaten.
Je bent op strategisch- en uitvoerend niveau een stevige gesprekspartner voor zowel collega’s binnen de organisatie als voor externe samenwerkingspartners en klanten, zoals gemeenten en sportbonden.

Naast deze werkzaamheden draag je bij aan de kennisontwikkeling over de sociaaleconomische waarde van sport. Je helpt bij het inzichtelijk maken van de maatschappelijke effecten van sport en de vertaling hiervan in economische termen. Ook maak je nieuwe (innovatieve) instrumenten, producten en diensten en zorg je voor doorontwikkeling. Daarbij maak je slim gebruik van bestaande kennis uit andere sectoren en weet je deze te vertalen naar toepasbare kennis voor de sport- en beweegsector.

Taken en verantwoordelijkheden

 • Je pakt in nauwe samenwerking met de accountmanager vraagstukken uit de praktijk op en voelt je verantwoordelijk voor een tijdig, onafhankelijk en onderbouwd advies of het ontwikkelen van een passend product of dienst.
 • Je adviseert het werkveld over financieringsvraagstukken.
 • Je bent voor collega’s en het werkveld de gesprekspartner voor financieringsvraagstukken in de sportsector.
 • Je bent de makelaar en schakelaar tussen de vraag, de wetenschapper, de experts in het veld en de mensen met ervaring uit de praktijk.
 • Je bent op de hoogte van de laatste wetenschappelijke onderzoeken, ontwikkelingen in de praktijk, trends op het economische en financiële vlak en de relevantie voor de sportsector. Deze kennis weet je vertalen naar de praktijk.

Jouw profiel

 • Je hebt WO werk- en denkniveau en een financieel-/economische, bestuurskundige opleiding.
 • Je hebt ervaring met het uitvoeren, begeleiden en interpreteren van economische analyses en kunt deze ervaring inzetten om de sociaaleconomische waarde van sport aan te tonen. Deze kennis weet je toepasbaar te maken voor met name professionals en vrijwilligers werkzaam bij overheden en in de sportsector.
 • Je bent analytisch sterk, onderzoekend en in staat om de vertaalslag van wetenschappelijke kennis te maken naar de praktijk.
 • Je hebt ervaring met business- en exploitatiemodellen, financieringsvraagstukken (sport)financieringsvormen (bijvoorbeeld impact-financiering, subsidies, sponsoring) en kosten-batenanalyses (bijvoorbeeld MKBA’s). Ervaring met de fiscaal-/juridische aspecten hiervan is een pré.
 • Je bent communicatief sterk en weet op meerdere niveaus het gesprek te voeren.
 • Je bent ondernemend, denkt in mogelijkheden en bent in staat om vraagstukken vanuit de praktijk te vertalen in passende instrumenten.
 • Je bent in staat een netwerk op te bouwen en te onderhouden. Je deelt en verspreidt graag je kennis en ervaring en zoekt actief verbinding met collega’s en het werkveld.
 • Je hebt kennis van en ervaring met verander- en implementatiestrategieën en weet dit in te zetten om partijen te kunnen adviseren.

Wat bieden wij?

 • Een dynamische en afwisselende functie met veel eigen verantwoordelijkheid voor 32 uur per week.
 • Een plek in een ambitieuze organisatie met een collegiale werksfeer.
 • Arbeidsvoorwaarden conform CAO Sport, inschaling in schaal 10 (maximaal € 4623,- o.b.v. een 38-urige werkweek).

Interesse?

Stuur jouw motivatiebrief + CV uiterlijk 12 mei a.s. naar vacature@kcsport.nl.

Voor vragen kun je contact opnemen met Hans Arends (accountmanager Waarde van sport) via 06-21649594.
De eerste gesprekken zijn gepland in de week van 20 mei, de tweede gesprekken vinden plaats in de week van 27 mei.

Acquisitie n.a.v. deze advertentie wordt niet op prijs gesteld.