• De buurtsportcoach als 'aansluitfunctionaris' van sociale wijkteams (2014)

  De buurtsportcoach als 'aansluitfunctionaris' van sociale wijkteams

  De gemeente Leeuwarden had een vooruitziende blik en is goed voorbereid op de aanstaande decentralisaties. De gemeente startte in 2009 een experiment met een Frontlijnteam in de krachtwijk Heechterp-Schieringen. Onorthodox, los van alle protocollen en kaders zijn ze gaan ‘doen wat nodig was’ om de wijkbewoners een stap vooruit te helpen. Verbinding zoeken tussen de verschillende hulpverleners, met een ‘Frontlijnwerker’ als spin in het web. Het heeft model gestaan voor de acht sociale wijkteams die Leeuwarden momenteel rijk is. En het mooie is: de verbinding met de sport is vanzelf tot stand gekomen. In dit artikel licht Geeske van Asperen (senior adviseur bij het Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB)) in een kader toe hoe de sport zich verhoudt tot de decentralisaties in het sociale domein.

  Auteur(s) : Willie Westerhof
  Jaar: 2014
  Uitgever(s): Arko Sport Media
  Collatie: Sport Bestuur & Management, december 2014
  Mediumsoort: Artikel in vaktijdschrift
  Tijdschrift: Sport, Bestuur & Management
  Trefwoord(en): bewegen, buurtsportcoaches, gemeentelijk beleid, gemeenten, nederlands instituut sport, sociale participatie
  Literatuurverwijzing: Westerhof, W. (2014, december). De buurtsportcoach als 'aansluitfunctionaris' van sociale wijkteams. Sport, Bestuur & Management (pp. 36-38)