• Inventarisatie van leefstijlinterventies binnen de mbo-setting (2011)

  Gezonde School op het mbo

  Inventarisatie van leefstijlinterventies binnen de mbo-setting : Gezonde School op het mbo

  Dit onderzoek is in opdracht van ZonMw uitgevoerd en heeft als vraagstelling: Welke leefstijlinterventies zijn er beschikbaar om in te zetten in het mbo, welke lijken het meest kansrijk en is er sprake van lacunes in het aanbod van en kennis over de interventies? De geïnventariseerde interventies richten zich op de thema’s gezonde leefstijl, relaties en seksualiteit en geestelijke gezondheid. Binnen het thema gezonde leefstijl zijn de volgende onderwerpen meegenomen: alcohol, roken, drugs, lichamelijke activiteit, voeding en gezond gewicht. Binnen het thema relaties en seksualiteit zijn de onderwerpen relaties, seksualiteit, SOA en reproductieve gezondheid (bijvoorbeeld tienerzwangerschap) meegenomen. Tot slot zijn er binnen het thema geestelijke gezondheid de onderwerpen depressie, gedragsstoornissen, eetstoornissen/eetproblemen, pesten en verslaving meegenomen. Dit onderzoek zal dienen als input voor de handleiding Gezonde School die voor het mbo wordt ontwikkeld. Bij deze handleiding zijn verschillende andere partijen betrokken. Het RIVM CGL coördineert de ontwikkeling van de digitale handleiding Gezonde School voor het mbo. De MBO Raad en het Gezondheidsinstituut NIGZ dragen bij aan het samenstellen van de handleiding. TNO Kwaliteit van Leven heeft onlangs een verkennend onderzoek uitgevoerd naar de context van het mbo in relatie tot de handleiding Gezonde School.

  Auteur(s) : Anneke von Heijden-Brinkman, Dorine Collard
  Jaar: 2011
  Plaats: 's-Hertogenbosch
  Uitgever(s): W.J.H. Mulier Instituut
  Collatie: 50 p. bijl. tab. Met lit. opg.
  Mediumsoort: Rapport
  Trefwoord(en): geestelijke gezondheid, gezonde leefstijl, gezondheid, interventies, jeugd, leefstijl, middelbaar beroepsonderwijs (mbo), onderwijs
  Literatuurverwijzing: Heijden, A. von, & Collard, D.C.M. (2011). Inventarisatie van leefstijlinterventies binnen de mbo-setting: Gezonde School op het mbo. 's-Hertogenbosch: W.J.H. Mulier Instituut.

  Fysieke exemplaren

  organisatie plaatsingskenmerk status
  Kenniscentrum Sport ONDE-TB-0007 Beschikbaar
  Mulier instituut GEZO-TB-0010 Beschikbaar
  Mulier instituut BIEB-233 Wordt niet uitgeleend
  Publicaties worden niet uitgeleend aan externen: inzage op verzoek:

  Kenniscentrum Sport
  tel.: 0318-490900
  email: info@kcsport.nl

  Mulier instituut
  tel.: 030-7210220
  email: info@mulierinstituut.nl