• Leren van Meedoen (2011)

  bron van kennis en ervaring

  Leren van Meedoen : bron van kennis en ervaring

  In de periode van 2006 tot en met 2010 heeft het project ‘Meedoen Alle Jeugd door Sport’ plaatsgevonden. Ruim 500 sportverenigingen zijn in deze periode aan de slag gegaan om meer jeugd te werven voor hun vereniging. 9 sportbonden en 11 gemeenten hebben hun hierbij ondersteund. Deze driehoek van partijen is zeer effectief gebleken, zowel op kwalitatief als op kwantitatief niveau. In vijf jaar zijn veel lessen geleerd. Wat zijn succesfactoren, en wat zijn faalfactoren geweest binnen ‘Meedoen’? Iedere gemeente, iedere bond en iedere vereniging heeft haar eigen specifieke leermomenten gehad. Deze leermomenten hebben plaatsgevonden binnen 7 thema’s. In deze publicatie zijn deze thema’s omschreven, en zijn de belangrijkste factoren van succes en falen omschreven.

  Auteur(s), Organisatie(s) : Willie Westerhof, Lisanne van de Palen, Rebecca Beck, Silvia Crevels, Bram Buiting, Klaasjan Takken, Annemarie de Mooij, Carlijn Hoedemaker, Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB)
  Jaar: 2011
  Plaats: Ede
  Uitgever(s): Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB)
  Collatie: 83 p. ill.
  Mediumsoort: Rapport
  Trefwoord(en): Meedoen Alle Jeugd door Sport (project), jeugd, sportverenigingen
  Literatuurverwijzing: Westerhof, W., Palen, L. van de, Beck, R., Crevels, S., Buiting, B., Takken, K., ... Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) (2011). Leren van Meedoen: bron van kennis en ervaring. Ede: Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB).

  Fysieke exemplaren

  organisatie plaatsingskenmerk status
  Kenniscentrum Sport NISB-TB-0013 Beschikbaar
  Mulier instituut ALLO-TB-0001 Beschikbaar
  Publicaties worden niet uitgeleend aan externen: inzage op verzoek:

  Kenniscentrum Sport
  tel.: 0318-490900
  email: info@kcsport.nl

  Mulier instituut
  tel.: 030-7210220
  email: info@mulierinstituut.nl