• (On)begrensde mogelijkheden? (2017)

  de physical activity report card+ voor de Nederlandse jeugd met een chronische aandoening of beperking

  (On)begrensde mogelijkheden? : de physical activity report card+ voor de Nederlandse jeugd met een chronische aandoening of beperking

  De Report Card+ is een rapport over de landelijke prestaties van het beweeg-, sedentair, en slaapgedrag van kinderen met een chronische aandoening of beperking. In 2016, is de eerste Nederlandse Report Card voor gezonde kinderen gepubliceerd. De Report Card+, is een soortgelijk rapport waarin dezelfde methode is gevolgd. In deze monitor wordt de jeugd verdeeld in 4-11 jarige kinderen en 12-17 jarigen jongeren. De resultaten worden daarom in deze twee leeftijdsgroepen beschreven.

  Dit rapport is geschreven voor een breed publiek, geschikt voor iedereen. Het volledige, Engelstalige rapport is geschikt voor professionals en beleidsmakers. Het volledige rapport bevat achtergrondinformatie over de methode en de ontwikkeling van de Report Card+, beschrijving van de gebruikte bronnen, gedetailleerde beschrijvingen van de indicatoren (belangrijkste bevindingen, literatuur, factoren die van invloed zijn, hiaten in de kennis en aanbevelingen).

  Auteur(s) : Marcella Burghard, Nynke de Jong, S. Vlieger, Tim Takken
  Jaar: 2017
  Plaats: Utrecht
  Uitgever(s): Active Healthy Kids the Netherlands, Kinderbewegingscentrum, Wilhelmina Kinderziekenhuis, UMC Utrecht
  Collatie: 15 p.
  Mediumsoort: Rapport
  Trefwoord(en): (buiten) spelen, aandoeningen, jongeren, kinderen, lichaamsbeweging, lichaamsgewicht, mensen met een beperking, mensen met een chronische ziekte, mensen met een lichamelijke beperking, mensen met een verstandelijke beperking, sedentair gedrag, slaap, sport (algemeen), verkeer en vervoer
  Literatuurverwijzing: Burghard, M., Jong, N. de, Vlieger, S., & Takken, T. (2017). (On)begrensde mogelijkheden?: de physical activity report card+ voor de Nederlandse jeugd met een chronische aandoening of beperking. Utrecht: Active Healthy Kids the Netherlands.

  Fysieke exemplaren

  organisatie plaatsingskenmerk status
  Mulier instituut GEHA-TB-0001 Beschikbaar
  Publicaties worden niet uitgeleend aan externen: inzage op verzoek:

  Mulier instituut
  tel.: 030-7210220
  email: info@mulierinstituut.nl