• Potenties van groen (2006)

  de invloed van groen in en om de stad op overgewicht bij kinderen en op het binden van huishoudens met midden- en hoge inkomens aan de stad

  Potenties van groen : de invloed van groen in en om de stad op overgewicht bij kinderen en op het binden van huishoudens met midden- en hoge inkomens aan de stad

  Generieke effecten van groen in en om de stad zijn met dit onderzoek in kaart gebracht. Voor twee van deze effecten zijn relevante aspecten beschreven en analyses uitgevoerd.
  Een statistische analyse waarbij is gecorrigeerd voor etniciteit en sociaal economische status, naar prevalentie van overgewicht bij kinderen geeft aan dat de prevalentie van overgewicht in buurten met groen van voldoende omvang, significant lager is dan in vergelijkbare buurten zonder groen. De aanwezigheid van openbaar groen heeft een positief effect op de waardering van de woonomgeving en zo een positieve invloed op het binden van huishoudens met midden- en hoge inkomens aan wijk of stad. Uitspraken over de relatie tussen groen en het binden van midden- en hoge inkomens middels een kwantitatief verhuismodel lijken mogelijk.

  Auteur(s) : J. Vreke, Josine Donders, Fransje Langers, I.E. Salverda, F.R. Veeneklaas
  Jaar: 2006
  Plaats: Wageningen
  Uitgever(s): Alterra
  Collatie: 90 p. bijl. fig. tab. Met lit. opg.
  Mediumsoort: Rapport
  Trefwoord(en): groenvoorziening, jeugd, overgewicht, steden
  Literatuurverwijzing: Vreke, J., Donders, J., Langers, F., Salverda, I.E., & Veeneklaas, F.R. (2006). Potenties van groen: de invloed van groen in en om de stad op overgewicht bij kinderen en op het binden van huishoudens met midden- en hoge inkomens aan de stad. Wageningen: Alterra.

  Fysieke exemplaren

  organisatie plaatsingskenmerk status
  Mulier instituut RUIM-TB-0017 Beschikbaar
  Publicaties worden niet uitgeleend aan externen: inzage op verzoek:

  Mulier instituut
  tel.: 030-7210220
  email: info@mulierinstituut.nl