• Fysieke omgeving en redzaamheid van ouderen (2015)

  Fysieke omgeving en redzaamheid van ouderen

  Op verzoek van de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg heeft Erasmus MC onderzoek gedaan naar de rol van de fysieke omgeving op onder andere redzaamheid van ouderen en sociale verbindingen. Hiervoor is een analyse gemaakt van andere onderzoeken die in de literatuur zijn verschenen. Voor de relatie met redzaamheid is er meer onderzoek gepubliceerd dan over de relatie met sociale verbindingen. In aanvulling daar op heeft TNO een overzicht gemaakt met goede voorbeelden uit andere landen, waar onder ook een voorbeeld uit Belgiƫ over een interventie die gericht is op valpreventie waarbij het niet alleen gaat om het aanbod aan voor de deelnemers maar ook op de aanpak van de fysieke omgeving.

  Liesbeth Preller (adviseur NISB) geeft duiding aan twee onderzoeken over de invloed van de gebouwde omgeving op redzaamheid. Deze twee onderzoeken zijn geschreven door Erasmus MC en TNO.

  Auteur(s), Organisatie(s) : Liesbeth Preller, Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB)
  Jaar: 2015
  Plaats: Ede
  Uitgever(s): Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB)
  Mediumsoort: Online artikel
  Trefwoord(en): ouderen, woonomgeving, zelfredzaamheid
  Literatuurverwijzing: Preller, L., & Nederlands Instituut voor Sport en Bewegen (NISB) (2015). Fysieke omgeving en redzaamheid van ouderen.