• Sportverenigingen in beeld bij de wmo (2013)

  de rol van de gemeente bij de samenwerking tussen de sociale sector en sportverenigingen

  Sportverenigingen in beeld bij de Wmo : de rol van de gemeente bij de samenwerking tussen de sociale sector en sportverenigingen

  Deze rapportage bespreekt hoe gemeenten de samenwerking tussen sportverenigingen en professionele organisaties uit de sociale sector, zoals opvang- en welzijnsinstellingen, tot stand kunnen laten komen en in stand kunnen houden. Ten eerste om de (sport)participatie van kwetsbare groepen te bevorderen. Ten tweede om organisaties uit het sociale domein te ondersteunen bij het gericht gebruik maken van sport bij het werken aan hun doelstellingen. Op basis van literatuuronderzoek, casusonderzoek en interviews met deskundigen geeft dit rapport de beleidsmedewerkers van gemeenten handreikingen om deze samenwerking te stimuleren en te begeleiden.

  Auteur(s) : Niels Hermens, Anna Jansma, Erik van Marissing
  Jaar: 2013
  Plaats: Utrecht
  Uitgever(s): Verwey-Jonker Instituut
  Collatie: 54 p. tab. Met lit. opg.
  Mediumsoort: Rapport
  Trefwoord(en): gemeenten, samenwerking, sportverenigingen, wmo
  Literatuurverwijzing: Hermens, N., Jansma, A., & Marissing, E. van (2013). Sportverenigingen in beeld bij de wmo: de rol van de gemeente bij de samenwerking tussen de sociale sector en sportverenigingen. Utrecht: Verwey-Jonker Instituut.