Sport- en beweeginterventies

Hoe kun je sporten en bewegen stimuleren? Welke aanpakken zijn in de praktijk al succesvol gebleken? In deze database vind je de interventie die het beste past bij jouw situatie en doelgroep. Snel, overzichtelijk en met praktische handvatten.

Beleidsmedewerker

Problemen aanpakken in je gemeente is een kwestie van een goede samenwerking tussen betrokken partijen. De inzet van een erkende interventie is hierin een belangrijke stap. Welke sluiten aan op jouw vraagstuk? Je vindt ze hier.

Verder lezen

Buurtsportcoach

Je bent dagelijks bezig met mensen in beweging krijgen en houden. Welke aanpak werkt het beste voor jouw doelgroep?
Je vindt hier sport- en beweeginterventies die collega’s al succesvol hebben ingezet.

Verder lezen

Interventie-eigenaar

Heb jij een aanpak op sport- en beweeggebied die werkt? Meld deze aan word zo beter zichtbaar bij beleidsmakers en uitvoeringsinstanties. Je werkt bovendien ook aan de verbetering van de kwaliteit van je interventie.

Verder lezen

Vijf nieuwe erkende sport- en beweeginterventies

In “uitgelicht” over vijf interventies, erkend en/of her-erkend door de erkenningscommissie Sport & Bewegen: Playgrounds 6-12 jaar, Back2Basics, Skills4life, FitStap en Denken en Doen.

Verder lezen

Richtlijn handleiding voor interventies

De beschikbaarheid van een handleiding is een vereiste in het erkenningstraject. Lees hier aan welke eisen het moet voldoen.

Verder lezen

Alles over erkende effectieve gecombineerde leefstijlinterventies

Erkende effectieve Gecombineerde Leefstijl Interventies (GLI’s) zijn vanaf 1 januari 2019 opgenomen in de basis zorgverzekering.

Verder lezen

Waarom erkennen van sport- en beweeginterventies?

De erkenning van een interventie biedt inzicht in ‘wat werkt en voor wie’. Kenniscentrum Sport is verantwoordelijk voor de erkenning van sport- en beweegaanpakken.

Verder lezen

6 stappen naar een erkenning

Ben je eigenaar van een interventie en wil je deze laten erkennen? Het proces tot erkenning staat in 6 stappen beschreven.

Verder lezen

Inzetten van een erkende interventie: het werkt!

Interventies: wat, waarom, voor wie? Deze infographic laat het in één oogopslag zien.

Verder lezen

Procesevaluatie, hoe doe je dat?

Handvatten voor het opzetten en de verslaglegging van een procesevaluatie.

Verder lezen

Sportimpuls 2018 nader bekeken

De lijsten met de 145 nieuwe Sportimpuls-projecten die aan de slag gaan om meer mensen aan het sporten en bewegen te krijgen en te houden zijn beschikbaar.

Verder lezen

Erkenningscommissie Sport en Bewegen

De erkenningscommissie Sport en Bewegen bestaat naast de voorzitter uit zes leden afkomstig uit wetenschap, praktijk en beleid.

Verder lezen