Sport- en beweeginterventies

Hoe kun je sporten en bewegen stimuleren? Welke aanpakken zijn in de praktijk al succesvol gebleken? In deze database vind je de interventie die het beste past bij jouw situatie en doelgroep. Snel, overzichtelijk en met praktische handvatten.

Beleidsmedewerker

Problemen aanpakken in je gemeente is een kwestie van een goede samenwerking tussen betrokken partijen. De inzet van een erkende interventie is hierin een belangrijke stap. Welke sluiten aan op jouw vraagstuk? Je vindt ze hier.

Verder lezen

Buurtsportcoach

Je bent dagelijks bezig met mensen in beweging krijgen en houden. Welke aanpak werkt het beste voor jouw doelgroep?
Je vindt hier sport- en beweeginterventies die collega’s al succesvol hebben ingezet.

Verder lezen

Interventie-eigenaar

Heb jij een aanpak op sport- en beweeggebied die werkt? Meld deze aan word zo beter zichtbaar bij beleidsmakers en uitvoeringsinstanties. Je werkt bovendien ook aan de verbetering van de kwaliteit van je interventie.

Verder lezen

Uitgelichte interventie: Special Heroes

Doorstromen naar een sportvereniging, het kunnen uitproberen van nieuwe sporten in een veilige omgeving en het kweken van zelfvertrouwen: Special Heroes is al meer dan 10 jaar van grote waarde voor kinderen in het speciaal onderwijs. Wat maakt het tot een succes?

Verder lezen

YETS erkend als ‘Goed Onderbouwd’

De interventie YETS (Youth Empowerment Through Sports) is erkend in de categorie ‘Goed Onderbouwd’. Een unieke prestatie aangezien de meeste aanvragen eerst nog onder voorbehoud blijven.

Verder lezen

Waarom erkennen van sport- en beweeginterventies?

De erkenning van een interventie biedt inzicht in ‘wat werkt en voor wie’. Kenniscentrum Sport is verantwoordelijk voor de erkenning van sport- en beweegaanpakken.

Verder lezen

6 stappen naar een erkenning

Ben je eigenaar van een interventie en wil je deze laten erkennen? Het proces tot erkenning staat in 6 stappen beschreven.

Verder lezen

Inzetten van een erkende interventie: het werkt!

Interventies: wat, waarom, voor wie? Deze infographic laat het in één oogopslag zien.

Verder lezen