Terug naar overzicht

Buurtsportcoach

Mensen in beweging krijgen én houden: een prachtige opdracht waar je als buurtsportcoach dagelijks mee bezig bent. Je zorgt voor een aansprekend activiteitenaanbod voor verschillende doelgroepen. Voor de ene doelgroep is dat soms net iets lastiger dan voor een andere.

een afbeelding van het zoekvenster van de database erkende interventiesBen je op zoek naar een aanpak die jou kan helpen met bijvoorbeeld de ouderen in je wijk, kids op een playground of mensen met een chronische aandoening: in deze database vind je aanpakken die collega’s in het land al succesvol hebben ingezet. Of je nu zoekt op een bepaald thema, een specifieke locatie of juist een leeftijdscategorie, de database staat vol met interventies die zich goed lenen voor maatwerk in jouw dagelijkse praktijk. Ook kun je contact opnemen met de interventie-eigenaar als je nog vragen hebt.

Snel, overzichtelijk en met praktische handvatten

een afbeelding van het artikel 10 tips voor buurtsportcoaches dat verwijst het artikel op allesoversport.nlOm een activiteit succesvol te laten verlopen is een goede samenwerking met de verschillende partners in de wijk ook van belang. Van eerstelijnszorg tot de welzijnsorganisaties. Als buurtsportcoach werk je op het snijvlak van drie werkvelden: naast sport en bewegen ook de eerstelijnszorg en de welzijnssector. Je bent tenslotte een verbinder in een wijk. Het inzetten van een erkende interventie sterkt je in deze rol.